Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Sedmica" na Wembleyju

Čudesni Kane ispisao povijest: Hat-trickom u golijadi nadmašio Messija i Shearera!

Tradicionalni premierligaški Boxing Day otvoren je pravom golijadom u susretu Tottenhama i Southamptona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je uvjerljivom pobjedom protiv Southamptona otvorio ovogodišnji Boxing Day u Premierligi. Spursi su pobijedili Svece 5:2, a glavna priča bio je Harry Kane koji je postigao hat-trick i pritom porušio brojne rekorde.

Golom za 1:0 u 22. minuti stigao je do brojke od 37 premierligaških golova u 2017. godini, čime je srušio 22 godine star rekord Alana Shearera. U 39. minuti zabio je za 2:0; bio mu je to 55. gol 2017. godine uključujući nastupe za klub i reprezentaciju, čime je prestigao Lionela Messija i postao najbolji strijelac 2017. godine u ligama Petice.

Ovaj uspjeh još je veći kada se uzme u obzir da je Kaneu za sve te golove trebalo osjetno manje nastupa od konkurencije. Sheareru su za 36 golova trebale 42 utakmice, a Kaneu 36 za rušenje rekorda. Messi su za 54 gola trebale 64 utakmice, dok je Kane zabio 56 u samo 52 utakmice!

U 67. minuti Kane je kompletirao hat-trick i postao je igrač s najviše hat-trickova (u svim natjecanjima) u 2017. među igračima iz liga Petice: ostvario ih je sedam, dok najbliži pratitelji Mauro Icardi i Pierre-Emerick Aubameyang imaju tek tri. Kane je postao i prvi igrač u povijesti Premierlige koji je dva puta u dvije utakmice zaredom zabio tri (ili više) golova - podsjetimo, u prošloj je utakmici utrpao tri komada Burnleyju, dok je prošle sezone u uzastopnim utakmicama zabio četiri gola Leicesteru pa tri Hullu.

Osim Kanea, u pobjedi Spursa briljirali su Delle Ali i Son Heung-Min. Ali je povisio na 3:0 u 49., a upisao je i dvije asistencije. Son je u 51. zabio za 4:0 i također dodao dvije asistencije.

Poraz Southamptona ublažili su Sofiane Boufal u 64. i Dušan Tadić u 82. minuti.

Tottenham je pobjedom privremeno izbio na četvrto mjesto s 37 bodova, dok je Southampton 13. s 19.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider