Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivan rekord

Tottenhamov as piše povijest: Ponovio Shearera, na redu je - Messi

On nije one season wonder, on je fenomenalan centarfor svjetske klase.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad je u sezoni 2014./2015. s 21 golom Harry Kane postao najbolji strijelac Premierlige, dobar dio (engleskih) medija tumačio je to na način kako se radi o tzv. one season wonderu. U prijevodu, o igraču kojem su se zvijezde poklopile pa je eksplodirao, ali koji više nikad neće ponoviti takvu sezonu.

A on ne samo da je ponovio nego je dodao gas i nastavio zabijati još više u najtežoj ligi svijeta. Bio je prvi topnik Premierlige i u sezonama 2015./2016. (25 golova) te 2016./2017. (29 golova), a mogao bi tu titulu ponijeti i četvrti put zaredom jer trenutno je s Liverpoolovim Mohamedom Salahom izjednačen na vrhu ljestvice strijelaca s 15 golova.

S tri jučerašnja pogotka Burnleyju Harry Kane je, što izjednačio što srušio, niz rekorda.

Džoker utakmica na Boxing Day

Za početak, poravnao se s legendarnim Alanom Shearerom po broju golova u Premierligi u jednoj kalendarskoj godini. Shearer je u onom senzacionalnom šampionskom Blackburnu 1995. postigao 36 golova, koliko i Kane u 2017. za Tottenham, uz dvije opaske: Sheareru su za to trebale 42 utakmice, a Kaneu samo 35. Također, za Kanea ova premierligaška godina nije gotova jer u utorak će Tottenham na Wembleyju ugostiti Southampton.

Ukoliko Kane i njima zabije, ne samo da će nadmašiti Shearera i postati rekorder Premierlige već će srušiti i Lionela Messija.

Argentinski čarobnjak je u El Clasicu na Santiago Bernabeuu postigao svoj 54. gol u 2017. godini u svim natjecanjima za klub i reprezentaciju. Kane je trenutno na 53 i još ga čeka spomenuti dvoboj sa Southamptonom dok je za Messija, što se utakmica tiče, 2017. završila. Na Boxing Day ćemo vidjeti hoće li Kane iznova ispisati povijest.

Kralj gostovanja

Vezano uz postignuća koja je već napravio, treba istaknuti kako je s tri gola Burnleyju došao do brojke od 50 pogodaka na gostovanjima u Premierligi za što mu je trebalo samo 67 nastupa, 18 manje nego Sergiju Agueru.

Taj hat-trick Burnleyju bio mu je ukupno sedmi u ovoj godini, a peti u Premierligi, uz po jedan u FA Cupu i Ligi prvaka.

Ukupno je za Tottenham u 188 nastupa postigao 120 golova (uz 20 asistencija). Uključivši i ostale klubove za koje je igrao na posudbama iz Tottenhama, Kaneov učinak je 147 golova i 36 asistencija.

Podsjećamo, radi se o igraču koji ima samo 24 godine...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider