Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prestigao i mullera

Messi opet ruši rekorde: Nitko nikad nije zabijao Realu više od njega

Lionel Messi svojim se novim pogotkom Realu upisao u nogometnu povijest.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Blagdanski El Clasico donio je darove pod bor navijača Barcelone koja je s 3:0 razbila Real usred Madrida i tako se dodatno odvojila od pratnje na ljestvici La Lige. Drugi pogodak na susretu zabio je Lionel Messi iskoristivši najstrožu kaznu koju je skrivio Dani Carvajal.

Bio je to 15. pogodak Argentinca Realu na stadionu Santiago Bernabeu te ukupno 25. pogodak u El Clasicu. Nitko nije zabio više u utakmicama Reala i Barce, legendarni Alfredo do Stefano zabio je 18, a Cristiano Ronaldo 17 golova.

Što se prvenstvenih ogleda ova dva kluba tiče, nitko u povijesti nije zabio više golova Realu u La Lgi od Messija koji u toj rubrici ima broj 17.

Bio je 54. Messijev gol u 2017. godini čime je za jedan gol prestigao Ronalda, Lewandowskog i Cavanija. Harry Kane ima još dvije utakmice u ovoj godini, ali i četiri pogotka manje.

Zvijezda Barcelone je novim golom Realu postao jedini nogometaš koji je u Španjolskoj postigao najmanje 15 pogodaka u deset uzastopnih sezona.

Messi je ovim pogotkom prestigao i Gerda Mullera kao nogometaš koji je najviše pogodaka postigao za isti klub. Legendarni Nijemac za Bayern je u 11 godina zabio 525 pogodaka, ali Argentinac je i to prestigao u 12 godina igranja za Blaugranu s 526. golom.

Messi je prošle sezone osvojio Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac u svim europskim prvenstvima, a trenutno je opet prvi strijelac La Lige s 15 pogodaka.

Recimo i kako je ovo bila 200. asistencija Lea Messija u svim natjecanjima.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider