Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mario, sretno!

VIDEO Počelo suđenje Vuškoviću za doping: Brani ga poznati odvjetnik, evo kad će konačna presuda

Hrvatski nogometaš Mario Vušković uskoro će saznati konačnu odluku za dopinšku aferu.

Mario Vušković (Foto: Guliver Images)

Mario Vušković pojavio se na Međunarodnom sportskom sudu (CAS) zbog pozitivnog dopinškog testa na EPO.

U ožujku prošle godine Njemački nogometni savez suspendirao je hrvatskog nogometaša na dvije godine, ali njegov odvjetnički tim podnio je žalbu jer je cijeli slučaj prepun bizarnosti i nelogičnosti.

Zbog toga je suđenje prebačeno na CAS u švicarskoj Lausannei, gdje će se danas i sutra raspravljati o dopinškom slučaju hrvatskog nogometaša koji posljednje dvije godine proživljava pravu kalvariju.

Vušković se rano jutros pojavio na sudu u društvu majke Sanje i Paula Greena, svjetski poznatog odvjetnika koji je zastupao Petera Bola u sličnom slučaju prije godinu dana. CAS je oslobodio Bola krivnje, a nadamo se da će isto odlučiti i u slučaju hrvatskog nogometaša.

Za prvi dan suđenja zakazana je rasprava na kojoj će 22-godišnji Hrvat pokušati dokazati svoju nevinost, a podržat će ga i dvojica znanstvenika koji su njegov dopinški uzorak ocijenili negativnim. Dobra je vijest što će sud u Lausannei, za razliku od DFB-a, uzeti u obzir Vuškovićev iskaz na detektoru laži koji je uspješno prošao, piše Kicker.

Na konačnu odluku suda morat ćemo pričekati još neko vrijeme, očekuje se da će CAS donijeti pismenu odluku kroz nekoliko tjedana. No već je sada jasno da postoje samo dva ishoda - ili će doći do oslobađajuće presude za Vuškovića ili će dobiti četverogodišnju suspenziju, što bi sasvim sigurno bio kraj njegove nogometne karijere.

Armada u Zagrebu u veljači 2024. Noćni upad Armade u Zagreb: Pogledajte kakvu su poruku ostavili ispred Maksimira divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX