Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
wales demolirao irsku

Počela Liga nacija: Remi Njemačke i Francuske, Slovenija izgubila u Ljubljani

Aktualni i bivši svjetski prvaci nisu bili posebno raspoloženi na otvaranju Lige nacija.

Kylian Mbappe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni svjetski nogometni prvaci Francuzi otvorili su Ligu nacija odigravši u Münchenu 0:0 protiv Njemačke. Wales je deklasirao Irsku 4:1, dok je Bugarska slavila u Ljubljani protiv Slovenije 2:1.

U Münchenu su snage odmjerili aktualni i bivši svjetski prvaci. Francuska je slavila ovoga ljeta u Rusiji, dok je Njemačka bila najbolja 2014. u Brazilu. Njemačka je protiv Tricolora tražila iskupljenje za debakla na SP-u gdje je Elf prvi put nakon 1938. godine ispao već u prvom krugu. Međutim, nisu uspjeli popraviti loš dojam sa Svjetskog prvenstva.

Domaćin je bio nešto bolji, imao je više prilika, ali mreže su mirovale. Les Bleusi su tako produžili niz bez poraza u Njemačkoj na pet utakmica upisavši tri pobjede i dva neodlučena ishoda.

Liga nacija je otvorena ogledom Kazahstana i Gruzije, a gosti su u Astani slavili 2:0. Giorgi Čakvetadze se upisao u povijest kao strijelac prvog gola u novom natjecanju. Veznjak belgijskog Genta postigao je fantastičan pogodak u 69. minuti, a pobjedu gostiju potvrdio je Serhij Mali postigavši pogodak u vlastitu mrežu u 74. minuti. Bio je to susret iz skupine 1 Lige D (najslabijeg razreda).

U susretu skupine 4 Lige B Wales je u Cardiffu pružio sjajnu predstavu protiv Irske pobijedivši 4:1. Domaćin je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, a strijelci su bili Tom Lawrence (6), Gareth Bale (18) i Aaron Ramsey (37). U drugom dijelu među strijelce se upisao i Conno Roberts (55), dok je utješni gol za goste zabio Shaun Williams (66). U njihovoj skupini još se nalazi Danska.

Bugarska je u susretu trećeg jakosnog razreda u Ljubljani pobijedila Sloveniju 2:1, a junak utakmice bio je dvostruki strijelac Božidar Kraev (3, 59), dok je strijelac za Sloveniju bio Miha Zajc (40).

U dvoboju iste skupine Norveška je pobijedila Cipar 2:0 uz dva gola Stefana Johansena (21, 42).

Ligu nacija će Hrvatska otvoriti u utorak 11. rujna utakmicom protiv Španjolske. Utakmicu u izravnom prijenosu možete pratiti na Novoj TV i GOL.hr-u.

Rezultati prvih susreta nogometne Lige nacija

LIGA A

Skupina 1
Njemačka - Francuska 0:0

LIGA B

Skupina 1
Češka - Ukrajina 1:2 (Schik 4 / Konopljanka 45+2, Zinčenko 90+3)

Skupina 4
Wales - Irska 4:1 (Lawrence 6, Bale 18, Ramsey 37, Roberts 55 / Williams 66)

LIGA C

Skupina 3
Slovenija - Bugarska 1:2 (Zajc 40 / Kraev 3, 59)
Norveška - Cipar 2:0 (Johansen 21, 42)

LIGA D

Skupina 1
Kazahstan - Gruzija 0:2 (Čakvetadze 69, Mali 74-ag)
Latvija - Andora 0:0

Skupina 4
Armenija - Lihtenštajn 2:1 (Pizzelli 31, Barseghjan 76 / Wolfinger 33)
Gibraltar - Makedonija 0:2 (Tričkovski 19, Alioski 35)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider