Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Marko je sazrio"

Pjaca se vraća: Razočaranje za Schalke, Juventus ima velike planove

Marko Pjaca sprema se za Svjetsko prvenstvo i povratak u Juventus.

Galerija Marko Pjaca (Foto: AFP) Marko Pjaca slavi pogodak (Foto: AFP) Marko Pjaca slavi pogodak (Foto: AFP) +1 Pjaca debitirao za Schalke (Foto: AFP)

Marko Pjaca trenutno je na posudbi u njemačkom Schalkeu. Na taj se potez odlučio u zimskom prijelaznom roku; oporavljao se od teške ozljede ligamenata i tražio je sredinu u kojoj će uhvatiti kontinuitet i vratiti formu uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Schalke se činio kao odličan izbor; slavni njemački klub u procesu je vraćanja stare slave pod mladim trenerom Domenicom Tedescom. Upravo je on inzistirao na Pjacinu dolasku, zbog čega je prilično čudno da on danas nije u prvom planu, iako je odlično počeo u dresu Rudara.

U Bundesligi je dosad skupio sedam nastupa, od čega tri u prvoj postavi, dok je u Kupu odigrao i započeo dvije utakmice. Ukupno je skupio 387 minuta i postigao dva gola.

Unatoč svemu, Juventus ne planira odustati od perspektivnog hrvatskog ofenzivca. Prilikom dogovora posudbe nisu htjeli ni čuti za mogućnost otkupa – čini se da Stara dama u budućnosti itekako računa na Pjacu.

Pjaca je bio tema razgovora novinara torinskog Tuttosporta i igračeva agenta Marka Naletitlića. List blizak Juventusu piše kako Stara dama planira velike promjene za sljedeću sezonu te da će jedno od glavnih (uvjetno rečeno) novih lica biti upravo Pjaca.

''Marko je sazrio u ovih nekoliko mjeseci provedenih u Njemačkoj'', rekao je Naletilić, koji je priznao da je očekivao više od ove posudbe.

''Očekivali smo više, djelomično i jer je trener Tedesco uvjerio Marka da izabere Schalke. Očekivali smo da će do ovog dijela sezone skupiti više utakmica, ali realno je da mu treba puno vremena za povratak u pravu formu nakon onakve ozljede. Schalke je drugi i bori se za Ligu prvaka, s pravom su gledali interese momčadi. Kako god, bilo je to pozitivno iskustvo, uvjeren sam da će dobro doći Marku uoči Svjetskog prvenstva i sljedeće sezone u Juventusu'', rekao je.

Na pitanje ima li za Pjacu mjesta u budućim planovima Juventusa, Naletilić je bio vrlo jasan.

''Juventus vjeruje u njega, zbog čega nisu htjeli ostaviti Schalkeu nikakvu mogućnost otkupa. Marko ima istu ideju, vidi se u Juventusu, njihov je igrač i želi se vratiti. To je dogovor iz siječnja, iako se u nogometu stvari mogu brzo okrenuti.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider