Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan "lažnjak"

Pjaca zabio prvijenac za Schalke: Majstorija Hrvata, Veltins-Arena proključala

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca postigao je ligaški prvijenac u dresu Schalkea.

Marko Pjaca slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U posljednjem susretu 19. kola Bundeslige Schalke je u nedjelju na domaćem terenu protiv Hannovera odigrao 1-1, a hrvatski napadač Marko Pjaca postigao je ligaški prvijenac u dresu Schalkea.

Domaćin je poveo u 16. minuti. Pjaca je utrčao u šesnaesterac, primio loptu iskosa s lijeve strane, sjajno se „lažnjakom“ oslobodio čuvara i potom desnom nogom pogodio dalji donji kut gostiju. Veltins Arena je proključala, šezdesetak tisuća ljudi diglo se na noge i skandiralo ime hrvatskog reprezentativca.

Schalke ipak nije izdržao, Niclas Fuellkrug donio remi Hannoveru pogotkom u 86. minuti.

Pjaca je u prošlom kolu debitirao u Bundesligi upisavši 35 minuta na gostovanju u Leipzigu, gdje je Schalke izgubio 3:1, a sada je krenuo od prve minute i odmah postigao vrlo lijep pogodak.

Marko Pjaca slavi pogodak (Foto: AFP) Marko Pjaca slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski napadač došao je u Schalke u zimskom prijelaznom roku na posudbu iz Juventusa. Pjaca je u ožujku prošle godine pretrpio tešku ozljedu koljena na prijateljskoj utakmici hrvatske reprezentacije u Estoniji. Stradali su mu križni ligamenti, morao je na operacija, a rehabilitacija je trajala šest-sedam mjeseci.

Dobro se oporavio, no budući da je u Juventusu jaka konkurencija u napadu, odlučio je otići na posudbu u kultni klub iz Gelsenkirchena kako bi se vratio u formu i izborio poziv izbornika Zlatka Dalića za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Ako se po jutru dan poznaje, čini da je donio dobru odluku.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider