Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalić trlja ruke

Pjaca u debiju za Schalke zabio majstorski pogodak: Hrvatska će dobiti pojačanje za SP

Pjaca je ušao u igru u drugom poluvremenu i već nakon četiri-pet minuta zatresao je mrežu belgijskog sastava.

Marko Pjaca slavi gol (Screen shot Youtube)

Marko Pjaca postigao je prvijenac u debiju za Schalke. Hrvatski reprezentativac, koji je prije nekoliko dana došao u redove „Rudara“ na posudbu iz Juventusa, postigao je gol protiv Genka u prijateljskoj utakmici u Benidormu, u Španjolskoj, gdje se oba kluba nalaze na zimskim pripremama. Schalke je pobijedio s 2:1.

Pjaca zabio gol u debiju za Schalke

Pjaca je ušao u igru u drugom poluvremenu i već nakon četiri minute majstorski je zatresao mrežu belgijskog sastava. Pjaca je primio pas Maxa Meyera na dvadesetak metara od gola Genka, potom se sjurio  između dva braniča u šesnaesterac iskosa s lijeve strane i lijevom nogom elegantno matirao vratara.

Hrvatski nogometaš nosio je dres s brojem 42, a Schalke je njegovim golom poveo 1:0. Pjaca je u Benidorm došao u srijedu i odmah potpisao ugovor sa Schalkeom do kraja sezone.

Golom i dobrom igrom pokazao je da se dobro oporavio od ozljede koljena koju je zaradio na utakmici hrvatske reprezentacije s Estonijom u ožujku prošle godine. Nakon te ozljede Pjaca je morao na operaciju križnih ligamenata, a potom je uslijedila višemjesečna faza rehabilitacije.

Dalić može biti zadovoljan

Još sredinom rujna mislilo se da Pjaca neće ići na posudbu i da će proces povratka na travnjak proći u Juventusu, no u međuvremenu se situacija promijenila. Budući da je u Juventusu velika konkurencija, Pjaca se ipak odlučio na odlazak na posudbu u Schalke, prije svega kako bi dobio zadovoljavajuću minutažu i izborio odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Ako se po jutru dan poznaje, izbornik Zlatko Dalić može biti zadovoljan - Hrvatska će dobiti pojačanje za Mundijal!

Mladi trener Schalkea Domenico Tedesco želio je Pjacu i stoga se pretpostavlja da će ga forsirati tijekom sezone. Schalke je trenutačno drugi u Bundesligi s 11 bodova zaostatka iza vodećeg Bayerna. Cilj „Rudara“ izravan je plasman u Ligu prvaka, a od Pjace se očekuje da ugradi svoj doprinos u ispunjenje postavljenog plana. U Njemačkoj se sezona nastavlja 13. siječnja, a Schalke u okviru 18. kola gostuje u Leipzigu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider