Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postoji li granica tog ludila?

Kinezi ponovno luduju: Aubameyang postaje najplaćeniji igrač svijeta?

Čini se da bi ljetnim prijelaznim rokom opet mogli drmati kineski nogometni klubovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi kineski prvoligaš Tianjin Quanjian planira nadolazećeg ljeta razdrmati europsko tržište kao nijedan tamošnji klub dosada. U posljednje dvije sezone svako ljeto i svaku zimu u Europu dolaze predstavnici bogatih kineskih klubova, te nude brda i doline, kako momčadima tako i igračima.

Tianjin Quanjian, trenutno desetoplasirani sastav kineske Superlige, namjerava u svoje redove dovesti gabonskog napadača Borussije Dortmund - Pierre-Emericka Aubameyanga. Za to je spreman izdvojiti 80 milijuna eura za njemački klub, te čak 50 milijuna po sezoni za prvog topnika crno-žutih!

Kada bi se to realiziralo Gabonac bi postao najplaćeniji nogometaš svijeta, plaćeniji i od Carlosa Teveza, Argentinca kojeg Kinezi plaćaju oko 38 milijuna eura po sezoni!

Međutim Kinezi nisu jedini koji su jako zagrizli za Gabonca. Tu je i PSG koji je spreman izdvojiti 70-ak milijuna eura, ali zato znatno manju godišnju plaću - 14 milijuna eura.

Oni koji i površno znaju tko je Aubameyang znaju da Gabonac voli luksuz. Kupuje skupocjene automobile, unikate i živi po principu - što skuplje, to bolje. Tako da njemu osobno ponuda iz Kine daleko više odgovara od ove iz Francuske.

Ali s obzirom da je Gaboncu tek 27 godina, sigurno u njemu negdje postoji želja da još uvijek igra nogomet na visokoj razini. Spominjao se donedavno i Real Madrid kao potencijalni kupac, a igrati u Kraljevskom klubu je njegov životni san i obećanje preminulom djedu.

Pred Borussijom Dortmund je burno ljeto. Aubameyang je samo jedan od igrača koji je na izlaznim vratima, no s obzirom na cifre koje kruže medijima, crno-žuti će jako dobro inkasirati tijekom ljetnih mjeseci.

Spomenimo i da se u kontekstu Tijanjin Quanjiana spominje i napadač Chelseaja Diego Costa, kojem klub nudi otprilike ista godišnja primanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider