Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će burne rasprave

Tevez otkrio zašto je prihvatio ludu ponudu: Kinezima se ovo neće svidjeti

Najplaćeniji nogometaš svijeta bio je prilično iskren, ali pitanje je što će nakon ovih riječi uslijediti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U Kinu sam otišao jer sam bio nedovoljno fizički spreman za argentinsku ligu", izjavio je Carlos Tevez koji je nedavno, prihvativši ponudu kluba Shanghai Shenhua, postao najplaćeniji nogometaš svijeta.

Tevezova trenutna godišnja plaća je 38 milijuna eura što je više i od Lionela Messija i od Cristiana Ronalda, dvojice najboljih nogometaša današnjice.

"38 milijuna eura se ne odbija, ali vratit ću se u Bocu"

"Moram biti sto posto spreman jer je Boca moj najdraži klub. Zaključio sam da to nisam i prihvatio ponudu iz Kine. Budimo realni, 38 milijuna se ne odbija", priznao je Tevez dodavši:

"Imam 32 godine i osjećam da starim. Boca je moj jedini klub i mislim da ću se vratiti opet", poručio je igrač koji je u karijeri, između ostalih, igrao za velikane Manchester United i Juventus

Vidjet ćemo kako će na ove njegove riječi reagirati Kinezi. Neki od čelnika tamošnjih klubova već su izrazili nezadovoljstvo enormnim trošenjem novca na zvijezde koje u Kinu dođu i žive raskalašeno, a nogomet im je na zadnjem mjestu.

Zbog toga se nedavno pojavio i prijedlog o smanjenju dozvoljenog broja stranaca kineskim klubovima, pa čak i onaj koji prema kojem bi se uspostavio tzv. salary cap (ograničenje iznosa koje klubovi smiju potrošiti na transfere i plaće igrača).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider