Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nenormalna" odšteta

Kinezi u strašnom naletu: Nakon Oscara stigao i Tevez za ugovor života!

Nastavlja se sumanuto trošenje kineskih nogometnih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Carlos Tevez potpisao je za kineski Shanghai Shenhua, koji je transfer potvrdio na svojoj službenoj stranici.

Nisu objavili nikakve detalje, ali BBC piše kako je Tevezov dosadašnji klub Boca Juniors dobila odštetu od 70 milijuna funti (oko 82 milijuna eura), a Tevezova godišnja plaća bit će 30 milijuna eura što je fantastično za igrača koji će uskoro proslaviti 33. rođendan.

Na njegovom dolasku inzistirao je urugvajski trener Gustavo Poyet kojeg je Shanghai Shenhua angažirao prije nekoliko tjedana.

Poyet će sada morati riješiti jednog od stranaca, a možda i dvojice. Naime, Kineski nogometni savez trenutno dozvoljava klubovima da imaju ukupno pet stranaca od kojih jedan mora biti iz Azije (model 4+1), ali razmatra se opcija prema kojoj bi se taj broj smanjio na četiri (3+1), kako bi više prostora dobili domaći igrači.

Uz novopridošlog Teveza, u svlačionici Shanghai Shenhue od ranije su: Demba Ba, Giovanni Moreno (kapetan), Fredy Guarin, Obafemi Martins te Južnokorejanac Kim Kee-hee.

Tevezovim dolaskom nastavlja se trend astronomskih transfera kineskih klubova koji traje posljednjih nekoliko godina. Nedavno je gradski rival Tevezova novog klubova - Shanghai SIPG - istresao 70 milijuna eura za Oscara.

Kinesko nogometno prvenstvo igra se suprotno od većine europskih liga. Početak sezone obično je u veljači, a kraj u listopadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider