Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odigrao utakmicu sezone

Najgori transfer u povijesti? Barca dala 145 milijuna eura za igrača koji ih je pokopao, mogli bi platiti i više

Najbolje ocijenjeni igrač Barcelone igrao je u - Bayernu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je doživjela povijesni debakl protiv Bayerna porazom 8:2, a možda i najviše su zaboljela posljednja dva gola.

Njih je zabio Philippe Coutinho, igrač Barcelone na posudbi u Bayernu. Barca je za Brazilca platila rekordnih 145 milijuna eura Liverpoolu, ali nikad se nije na pravi način uklopio u katalonsku momčad.

Da Coutinho nije zaboravio igrati nogomet, pokazao je baš protiv Barce. Odigrao je samo 16 minuta, a stigao je asistirati i dvaput zabiti. Prema ocjenama Whoscoreda, nijedan igrač ove sezone nije dobio tako dobru ocjenu (8,3) u manje od 20 minuta na terenu.

gol expired Sprema se čistka u Barceloni, ali najveći krivac ostaje: Tri kandidata za novog trenera divider

Ironično je da je najbolje ocijenjeni igrač Barcelone u toj utakmici bio – Coutinho. Problem za Katalonce je taj što je igrao za protivničku momčad. Isto kažu i ocjene Sofascorea, Coutinho je kod njih zaradio 9,2, dok je najbolje ocijenjeni igrač poražene momčadi bio Luis Suarez sa 7,3.

Da stvari budu gore po Barcelonu, odšteta Liverpoolu mogla bi i porasti ako Coutinho osvoji Ligu prvaka s Bayernom. U tom scenariju Barca bi Redsima morala isplatiti još pet milijuna eura bonusa. Nije malo u financijski nategnutoj situaciji u kojoj se Barcelona nalazi.

gol expired Bio je otpisan, pa je pokazao klasu i promijenio mišljenje velikanu: Što će biti s Perišićem? divider

Ne treba zaboraviti ni da je Liverpool s tih 145 milijuna eura kupio Virgila Van Dijka i Allisona Beckera, oslonce momčadi koja je osvojila Premierligu i Ligu prvaka, a na putu do tog trofeja izbacili su upravo Barcelonu u onom epskom preokretu.

Ne čudi stoga što se o ovom transferu govori kao o jednom od najgorih u povijesti. Barcelona je u vjetar bacila puno novca posljednjih godina, ali njihovo lutanje i lošu sportsku politiku možda najbolje simbolizira Coutinho.

Brazilac se nakon završnog turnira Lige prvaka vraća u Barcelonu s posudbe, bit će zanimljivo vidjeti kako će se odvijati njegov slučaj.

Lucky Punch: Miočić vs Cormier

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider