Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Petković podsjetio na Matthäusa, Dinamova obrana pliva: Derbi s Hajdukom odredit će Lekinu, ali i Jakirovićevu sudbinu

Dinamo je otvorio Konferencijsku ligu rezultatski sigurnom pobjedom, no igra ipak nije bila tako bajna…

Ivan Leko i Sergej Jakirović (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Iako igra Modrih nije bila tako uvjerljiva kao ljetos u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Astana se opet loše provela u Zagrebu.

Zvonimir Kožulj Zrinjski postao svjetski hit: Hajdukovci i dinamovci ispisali povijest nogometa divider

Kazahstanski prvak opet je izgubio s četiri gola razlike, no ovoga puta puno je duže odolijevao Modrima, čak je imao šansu da povede preko Tomasova. Kazahstanci su svojski pomogli Modrima. Kad već nisu mogli sami zabiti, ruku su im pružili gosti. Jest pukla petarda, ali Dinamo nije odigrao tako bajno.

Da Darboe nije napravio onaj naivni jedanaesterac u smiraju prvog poluvremena, da je Astana uspjela otići na odmor bez primljenog gola, tko zna kako bi se utakmica razvijala. Može se reći da je Darboe napravio puno toga dobrog za Dinamo.

Astana darivala Modre

Osim što je ničim izazvan skrivio jedanaesterac, spriječio je i gotovo siguran pogodak Astane kada se ispriječio suigraču i blokirao udarac u onoj mrtvoj šansi.

Kazahstanci su i kod drugog gola darivali Modre. Nije bio tako glup kao prvi, ali nije ni daleko od toga. I prvi i drugi jedanaesterac najbolje svjedoče o razlici u kvaliteti. Dinamo bi vjerojatno pobijedio i bez ta dva jedanaesterca jer je razlika u klasi još uvijek znatna, bez obzira na to što je hrvatski prvak u međuvremenu prodao trojicu najboljih igrača, no vjerojatno puno teže.

Ivan Perišić Perišić protiv vremena: "Trebao bi biti spreman za Euro, kod povratka nakon takve ozljede ključna je jedna stvar, a tu je Ivan jako dobar" divider

Uglavnom, Astanini igrači nisu odveć napredovali u odnosu na srpanjsko gostovanje, radili su klasične autsajderske pogreške. Kada suparnika ne ide gol, sami mu pomognu da zabiju. S dva jedanaesterca slavina je otvorena i tada je bilo jasno da će Astana opet dobiti porciju.

Petković podsjetio na Matthäusa

Bruno Petković ovaj put nije se poigravao sa srcem i živcima navijača i trenera Sergeja Jakirovića, koji je priznao da ne gleda jedanaesterce jer su mu previše stresni. Zacijelo su mu posebno stresni kada ih Petković izvodi. Sinoć je to odradio na Matthäusov način. Ne bi ih obranila ni dva vratara, posebice je bio impresivan prvi.

Bio je to pravi projektil, vratar nije stigao ni dignuti ruke. Baš kao što je nekoć s kreča znao pucati slavni njemački nogometaš. Još da Petković ubaci u svoju igru barem djelić Lotharove trke i žustrine, gdje bi mu bio kraj. Pas i viziju već ima, šut s poludistance i distance treba još tesati.

Slavlje igrača AEK-a VIDEO Dinamov krvnik napravio najveće iznenađenje: Pala je momčad koja igra najljepše u Europi divider

Jakirović je našao zamjerke u igri svoje momčadi, posebice u defenzivnoj igri. Modri su previše ponudili gostima, obrana je nekoliko puta zaplivala. Da je na mjestu Astane bio malo kvalitetniji suparnik, recimo praška Sparta, u Nevistićevoj mreži završilo bi nekoliko lopti.

Dinamova obrana odveć pliva 

"Volio bih da smo čvršći i agresivniji. Imam osjećaj da igramo obranu reda radi, ali ja sam tu tek mjesec dana, ne može sve doći preko noći", zavapio je Jakirović, koji vjerojatno već razmišlja o derbiju u Splitu.

Hoće li Perišić moći na Euro?

Ukupno glasova:

Jakirović do sudara s Hajdukom na Poljudu ima dovoljno vremena da malo bolje uštima igru u obrani. Do derbija će Modri odigrati još dvije utakmice, prvu s Rudešom u prvenstvu i onda s Ponikvama u Kupu. Dva laganija testa, baš za zagrijavanje za derbi.

Derbi s Hajdukom odredit će Lekinu, ali i Jakirovićevu sudbinu

Jasno je da Astana nije neko mjerilo. Modri su to već ljetos utvrdili i neće se uljuljkati. Na Poljudu ih čeka sigurno puno zahtjevniji ispit. Hajduk se nakon dva šokantna poraza protiv Istre i Gorice mora vaditi na Dinamu, a to je uvijek mač s dvije oštrice. Prije okršaja s Dinamom mora odraditi još Lokomotivu kod kuće.

Te dvije utakmice mogle bi odrediti sudbinu Ivana Leke na klupi Hajduka, posebice se to odnosi na derbi. Međutim, neće ni Jakiroviću biti lako ako pretrpi poraz na Poljudu. Za Dinamove šefove, tko god pobijedi na Skupštini, pogotovo ako to bude antimeđugorska struja, bio bi to jamačno jako loš znak. I Jakirović i posebice Leko ulaze u fazu biti ili ne biti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider