Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez okolišanja

Hrvat koji je hit u Aziji: ''Bio sam ponuđen Hajduku. Ukoliko dođem, nema miješanja u rad trenera''

Petar Šegrt ostvario je povijesni uspjeh s Tadžikistanom, a progovorio je i o mogućem preuzimanju Hajduka.

Petar Šegrt (Foto: Afp)

Nogometaši Hajduka pobjedom 0:1 protiv Slaven Belupa izvukli su se iz rezultatske krize, ali i dalje je puno nepoznanica za sljedeću sezonu. Predsjednik, trener, sportski direktor - sve pozicije su otvorene.

Kreator čuda na Azijskom kupu, Petar Šegrt, gostovao je na Podcast Inkubatoru gdje je, između ostalog, bio upitan o Hajduku.

''Hajduk i ja, to je stara priča. Uvijek sam bio preko nekih agenata ponuđen Hajduku, ali nikada nije došlo do pravih razgovora. Hajduk ima strašno veliki potencijal. Ako dolazi jedan trener moraš spojiti navijače, igrače i grad. Moraš biti jako oprezan i pametan. Ne može se uvijek pričati o mladim igračima, a onda imaš situaciju da dođeš u finale Lige prvaka mladih, a zatim nijedan igrač ne bude u prvoj ekipi'', osvrnuo se na stanje kadra i dodao:

Sebastien Ogier Legendarni Sebastien Ogier ukupni pobjednik WRC-a kroz Hrvatsku! divider

''Hajduk ima jako dobre iskusne igrače, uz miks s mladim igračima i navijačima, to može biti veliki klub. Otvoren sam za razgovore sa svim klubovima u Hrvatskoj. Ali, mora biti ozbiljno. Ako ja dolazim onda se mora znati da sam trener koji ne dozvoljava da mu se netko miješa i govori tko će igrati. Hajduk je poseban klub, ima strašne navijače'', poručio je.

Zanimljiv put

58-godišnji stručnjak rodom iz Đurđevca nogometni put je utabao u Njemačkoj gdje se istaknuo još 1990-ih kao pomoćni trener Bochuma i Duisburga.

Šegrt u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri ima zaista zanimljiv put. Preko Njemačke i Austrije, do klupe reprezentacije Gruzije, zatim je tri godine vodio klubove po Indoneziji, da bi se na kraju ipak odlučio za izborničku poziciju.

Max Verstappen Max Verstappen prvi put u karijeri slavio u Kini: Nastavio nevjerojatnu dominaciju divider

I to kakvih država, prvo je proveo dvije godine na klupi Afganistana, zatim Maldiva i naposljetku Tadžikistana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider