Automoto
SPORTOVI
Automoto
sjajno!

Max Verstappen prvi put u karijeri slavio u Kini: Nastavio nevjerojatnu dominaciju

Sljedeća, šesta od 24 utrke iz ovogodišnjeg kalendara Svjetskog prvenstva formule 1 bit će održana 5. svibnja, a vozači će se natjecati za Veliku nagradu Miamija.

Max Verstappen (Foto: Afp)

Aktualni trostruki svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) uvjerljivo je došao do svoje četvrte pobjede u ovoj sezoni, a prve u karijeri na natjecanju za Veliku nagradu Kine, koja je u nedjelju prvi put održana od 2019.

Verstappenu je za 58. pobjedu u karijeri i svladavanje 56 krugova na stazi u Šangaju trebao jedan sat, 40 minuta i 52.554 sekunde, a njegov trijumf bi bio još uvjerljiviji da sigurnosni automobil (safety car) nije morao dvaput izlaziti na stazu.

Nizozemac je slavio sa 13.773 sekundi prednosti ispred Britanca Landa Norrisa (McLaren), a na pobjedničkom postolju im se pridružio i drugi Red Bullov vozač, Meksikanac Sergio Perez (+19.160).

Na četvrtom i petom mjestu je završio Ferrarijev dvojac, Monegašanin Charles Leclerc i Španjolac Carlos Sainz Jr. Šesti je bio Britanac George Russell (Mercedes), a sedmo mjesto je osvojio Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin) koji je osvojio dodati bod za najbrži krug.

Bivši dvostruki svjetski prvak je bio jedini vozač koji je uspio krug dužine 5,451 km svladati za manje od jedne minute i 38 sekundi (1:37.810).

Sa četiri pobjede u pet ovosezonskih utrka i jednim odustajanjem (VN Australije), Verstappen juri prema četvrtom uzastopnom naslovu svjetskog prvaka. Nizozemac je sakupio 110 bodova, 25 više od drugoplasiranog momčadskog kolege Sergija Pereza. Treći je Charles Leclerc sa 76 bodova, a četvrti Carlos Sainz Jr. sa 69. Peto mjesto drži Lando Norris sa 58 bodova.

Sljedeća, šesta od 24 utrke iz ovogodišnjeg kalendara Svjetskog prvenstva formule 1 bit će održana 5. svibnja, a vozači će se natjecati za Veliku nagradu Miamija.

WRC u Hrvatskoj Svi su odmah prestali pratiti WRC: Uznemireni posjetitelji u Zagorju gledali u nebo, evo o čemu je riječ divider

Thierry Neuville VIDEO Kumrovec poguban za WRC zvijezde: Vodeći se zabio u stablo, automobil mu se "raspao" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider