Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intrigantna tema

Veliki problem hrvatskog nogometa: "Nemamo petoricu takvih u HNL-u, a prije ih je bilo po selima"

Poznati hrvatski stručnjak Mile Petković progovorio je u videointervjuu za gol.hr o velikom problemu hrvatskog nogometa, a to je sve veći nedostatak hitrih igrača…

Mile Petković bio je poznat po svojim napornim treninzima i iznimnoj kvalitetnoj fizičkoj pripremi momčadi koje je vodio. Tko je prošao njegove pripreme, letio je terenom kao na motoru.

Kakva je danas situacija u HNL-u? Treneri li se dovoljno u hrvatskim klubovima? Vidimo da se stalno poteže pitanje mogu li naše momčadi u fizičkom smislu pratiti europske rivale, a da pitanje ima smisla pokazuju rezultati u UEFA-inim kupovima, gdje hrvatski klubovi s izuzetkom Dinama ispadaju već godinama u kvalifikacijama.

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

"Često sudjelujem na trenerskim seminarima, slušam predavanja naših stručnjaka. Nitko ne otvara jednu temu. Prije smo znali za hitrog igrača u svakom slavonskom selu. Točno smo znali gdje igraju. U šali smo ih zvali lasaneri. Dakle, čak se u općinskoj ligi moglo bez problema locirati gdje su brzi igrači, a danas u prvoj ligi ne možemo nabrojati petoricu ekstrabrzih igrača", kazao je Petković, a što je još rekao na ovu temu, pogledajte u videoprilogu.

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider