Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatski Lobanovski

Ikona HNL-a otvoreno o Mandžukiću, Livajinim privilegijama, fijasku Hajduka i problemima Dinama: "Njega nitko nije istukao"

Legendarni hrvatski trener Mile Petković u velikom videointervjuu za gol.hr u svojem prepoznatljivom, otvorenom i duhovitom stilu, bez dlake na jeziku, govorio je o Cibaliji, Zagrebu, Osijeku, Hajduku, Dinamu i Rijeci, hrvatskoj reprezentaciji i očekivanjima uoči Eura, problemima hrvatskog nogometa, trenerskoj struci, svojim čuvenim treninzima, dotakao se suradnje s Marijom Mandžukićem i brojnim poznatim nogometašima koje je trenirao tijekom duge karijere, te je ispričao nekoliko duhovitih anegdota koje će vas sigurno nasmijati…

Mile Petković trenerska je legenda vinkovačkog i hrvatskog nogometa. Zasluženo je našao svoje mjesto, i to na istaknutom mjestu, u Ikonama HNL-a, kultnom serijalu našeg Vlade Bobana na gol.hr-u.

Paralela s čuvenim Ukrajincem Valerijem Lobanovskim pogađa u sridu. Glamur i šminka nula, autoritet i znanje 100 posto. Tko bi prošao Miline pripreme, iliti Milino mučilište, kako je to svojedobno u šali opisao Mario Čutura, nekoć lakonogo krilo Cibalije, Dinama i Zagreba, za njega ne bi bilo zime kada počne sezona. Letio bi terenom kao na motoru.

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

Petković je na intervju za gol.hr došao na Novu TV u pratnji Marija Lučića, svojeg bivšeg igrača u onoj snažnoj Cibaliji s početka tisućljeća. Lučić je nekoć bio vrsni branič, mladi reprezentativac, a uspješnu karijeru gradio je i u zagrebačkom Dinamu, Bnei Yehudiju iz Tel Aviva i Varteksu. Eto, bivši trener Cibalije i danas se rado druži sa svojim igračima i sugrađanima.

Bili su poslovno na Krku i do Zagreba su skoknuli samo zbog intervjua za gol.hr. Odmah po završetku hitali su nazad jer su imali dogovorenu večeru s dugogodišnjim poznanicima i prijateljima koji trenutačno jako uspješno vode Rijeku; na čelu s glavnim trenerom Željkom Sopićem i pomoćnikom Radomirom Đalovićem te sportskim direktorom Darkom Raićem-Sudarom.

„Znamo se dugo, odlični su ljudi. Malo ćemo se podružiti, popričati i evocirati neke zajedničke uspone“, kažu Petković i Lučić, fino preplanuli, dobrog raspoloženja i uvijek spremni na šalu.

Mile Petković Mile Petković (Foto: GOL.hr)

Legendarni vinkovački trener u velikom videointervjuu za gol.hr govorio je o aktualnom trenutku Cibalije, kultnog slavonskog kluba koji već godinama grca u problemima, te je analizirao trenersku, trenažnu i kadrovsku problematiku hrvatskog klupskog nogometa, pa fijasko Hajduka u završnici sezone, utrku Rijeke i Dinama za naslov prvaka Hrvatske, situaciju u hrvatskoj reprezentaciji uoči Eura, ispričao je naramak duhovitih anegdota i prisjetio se suradnje s brojnim poznatim nogometašima te današnjim trenerima i sportskim direktorima, posebice s Marijom Mandžukićem, s kojim se nedavno družio u Kairu, odnosno na turneji Vatrenih u Egiptu, te je prokomentirao njegov ulazak u trenerski posao…

Što je sve Mile Petković kazao u jednoipolsatnom intervjuu, pogledajte u videoprilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider