Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema ni 18…

Barcino pojačanje desetljeća zaludjelo Europu: Juventusove zvijezde provozao u stilu Zidanea

Nije bio nimalo impresioniran ni protivnikom ni pozornicom. Dečko koji ide kući taksijem jer nije dovoljno star za vozačku dozvolu odigrao je sjajnu utakmicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za 17-godišnjeg Ansua Fatija znalo se već prošle sezone da je budućnost Barcelone i čudo od djeteta. Njemu se ove sezone pridružio još jedan sjajni tinejdžer, Fatijev vršnjak Pedri Gonzalez Lopez.

Pedri je stigao ovoga ljeta kao veliki talent iz Las Palmasa. Tamo je prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji odigrao 36 utakmica, zabio četiri puta i sedam puta asistirao.

Ove sezone pokazuje da je već spreman za najveće pozornice. U Ligi prvaka zabio je u debiju protiv Ferencvaroša, a u europskom klasiku protiv Juventusa počeo je od prve minute.

Nije Pedri bio nimalo impresioniran pozornicom, važnošću utakmice i veličinom protivnika: odigrao je sjajnu utakmicu u pobjedi 2:0, a posebno se istaknuo lijepim potezom u 34. minuti. Iznio je loptu iz svog šesnaesterca i prodao ''rulet'' u stilu Zinedinea Zidanea.

Sjajan potez Pedrija možete pogledati OVDJE.

Nakon utakmice Pedri je pokupio hvalospjeve u medijima diljem Europe. ''Zvijezda je rođena. Pedri je Barcino pojačanje desetljeća'', piše madridska Marca.

gol expired Neuer je za njega mala beba: Ludi potez vratara PSG-a, zaigrao je lijevog beka divider

Katalonski mediji, očekivano, natječu se tko će smisliti jače pohvale. Hvale ga i poraženi Talijani, koji mogu samo zapljeskati nakon takve izvedbe protiv perjanice njihova nogometa.

"Maloljetnik koji je povukao Barcu. U prvom startu pokazao je karakter, tehniku i stabilnost", piše Gazzetta dello Sport.

Barcelona je Pedrija kupila za svega pet milijuna eura. Nakon niza promašenih i preskupih transfera posljednjih godina, kupovina Pedrija mogla bi biti putokaz novoj upravi koja će uskoro zasjesti u klupske urede.

Kako je Papadopoulos stigao u Lokomotivu?


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX