Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika pobjeda messija i društva

Barcelona uvjerljiva protiv Juventusa: Morata zabio tri gola, svi su mu poništeni

Barcelona je upisala važna tri boda u Torinu.

Juventus - Barcelona (Foto: GOL.hr)

U sklopu drugog kola Lige prvaka Barcelona je u gostima pobijedila Juventus s 0:2, a zabili su Dembele i Messi. Juventusu su poništena tri gola, zabio ih je Morata, ali sve iz zaleđa.

I Barca i Juventus slavili su u prvom kolu, no obje su momčadi trenutačno u krizi igre i rezultata. Juve niže kiksove u prvenstvu, dok je Barcelona izgubila od Reala u El Clasicu, što je sigurno dodatno uzdrmalo raštimani sastav Ronalda Koemana. Igrači Barcelone kao da su prodisali nakon Bartomeuova odlaska.

I Barcelona i Juventus u Torinu su izveli okrnjene sastave, a najviše je kod domaćina nedostajao zaraženi Cristiano Ronaldo. Katalonci su bolje započeli dvoboj, Griezmann je već u 3. minuti pogodio vratnicu, a u 14. minuti su i poveli nakon što je udarac Francuza Dembelea s 20 metara zakačio igrača Juvea Chiesu i promijenio smjer, i neobranjivo ušao u mrežu. Potom je čak dvaput VAR poništio Morattine golove, a priliku utakmice propustio je Dembele u 35. minuti, kada je njegov udarac prema vratima zaustavio Bonucci. U drugom dijelu igrao se vrlo loš nogomet, za razliku od sjajnog prvog poluvremena. U 55. minuti Moratti je VAR zbog zaleđa poništio i treći gol na ovoj utakmici, a u 85. minuti branič domaćih Demiral dobio je crveni karton. U 90. minuti Bernadeschi ruši Fathya, a Leo Messi iz kaznenog udarca postavlja konačnih 2:0.

U drugoj utakmici ove skupine Ferencvaroš i Dinamo Kijev u Budimpešti su odigrali 2:2, a Ukrajinci su prokockali vodstvo od 2:0.

PSG je slavio u gostima kod Istanbul Basaksehira s 2:0.PSG je skupo platio pobjedu (2:0) kod debitanta iz Turske jer se u 20. minuti ozlijedila brazilska zvijezda Neymar, koji se tako priključio dugoj listi ozlijeđenih igraća Parižana na kojoj su Marco Verratti, Mauro Icardi, Leandro Paredes, Julian Draxler i Juan Bernat. Prema prvim neprovjerenim informacijama, u pitanju je aduktor lijeve noge. Nakon neizvjesnog prvog dijela u drugom se "ukazao" crnoputi Talijan Moise Kean te golovima u 64. i 79. minuti, oba puta nadodavanje Mbappea, spasio PSG neugodnosti. Turci su čak imali i bolje prilike, ali je briljirao vratar francuske momčadi Navas. U drugoj utakmici ove skupine Manchester United s uvjerljivih 5:0 na Old Traffordu porazio je RB Leipzig pogodcima Greenwooda (21), Rashforda (76, 78, 90+2) i Martiala (86).

Nogometaši Chelseaja slavili su u susretu 2. kola E skupine Lige prvaka kod Krasnodara s 4:0. Chelsea je pobijedio s 4:0 u prvoj, povijesnoj utakmici Lige prvaka u Krasnodaru jer je ta ruska momčad ove sezone prvi put izborila najelitnije natjecanje Europe. Chelsea je u 14. minuti mogao povesti, ali je Jorginho iz kaznenog udarca pogodio lijevu vratnicu. Ipak, u 37. minuti engleska ekipa je povela nakon što je Callum Hudson Odoi udarcem po sredini vrata postigao gol, a u 76. minuti dosuđen je i drugi penal za Chelsea, koji je Timo Werner pretvorio u gol za 2:0. Samo četiri minute kasnije Marokanac Ziyech iskoristio je Wernerovo dodavanje za potvrdu londonske pobjede, a konačnih 4:0 postavio je Christian Pulisic u 90. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za Chelsea do 71. minute.

gol expired Alen Halilović se s 24 godine i nakon sedam stranih klubova vraća u Hrvatsku - i to u Hajduk? divider

U drugoj utakmici ove skupine Sevilla je kod kuće svladala Rennes s 1:0, a Ivan Rakitić je za domaće ušao u 76. minuti.

U skupini F U Dortmundu Borussia Dortmund pobijedila je Zenit s 2:0 golovima Sancha i Haalanda. Ruski sastav držao je 0:0 sve do 78. minute, kada je Sancho iz penala postigao prvi gol, a Norvežanin je pogodio u sudačkoj nadoknadi. Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Zenit. U drugoj utakmici Clubb Brugges i Lazio odigrali su 1:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO REAL - BARCELONA: Poluvrijeme u Madridu, Mbappeu poništili gol

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Krenuo je prvi El Clasico sezone

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH

foto: AFP
UŽIVO Počeo je UFC 308: UFC spektakl u Abu Dhabiju prepun sjajnih boraca 

Uključite se u prijenos >>> bit.ly/UFC_2610
UŽIVO REAL MADRID - BARCELONA: Stigli sastavi za prvi El Clasico ove sezone!

Uključite se u prijenos >>> https://bit.ly/3C1ilIH