Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nesagledive posljedice

Nogomet u Europi paraliziran: Hitni sastanak UEFA-e odlučit će o sudbini mnogih natjecanja

Britanski nogomet suočava se s neizvjesnom budućnošću nakon što su natjecanja na najvišoj razini suspendirana zbog pandemije koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska je suspendirala sva nogometna natjecanja minimalno do početka travnja, ali postoji strah da bi odgoda mogla biti i duža. Također, zaustavljen je nogomet u Sjevernoj Irskoj, Škotskoj i Walesu, dok su prekinuti ili otkazani i drugi sportski događaji diljem svijeta.

Odgođeni su maratoni u Londonu i Manchesteru, kao i predstojeće utrke Formule 1 u Bahreinu i Vijetnamu. Ta otkazivanja uslijedila su nakon što je suspendirano otvaranje F1 sezone u Australiji.

Obustava nogometnih natjecanja na Otoku uslijedila su nakon što je menadžer Arsenala Mikel Arteta bio pozitivan na testu za koronavirus zajedno s igračem Chelseaja Callumom Hudsonom-Odoijem, dok je nekoliko drugih klubova prijavilo članove igračkog i trenerskog kadra koji se nalaze u samoizolaciji zbog toga što su pokazivali simptome.

gol expired Dalić i HNS odlučili: Vatreni bez okupljanja u ožujku, zdravlje je važnije od svega divider

UEFA je u petak priopćila da se odgađaju sve utakmice Liga prvaka i Europske lige. Na sastanku UEFA-e u utorak također će se odlučivati mogu li se uopće ta natjecanja završiti ove godine. Otkazane su i međunarodne prijateljske utakmice, kao i okupljanje hrvatske reprezentacije koje je bilo planirano za ožujak.

FIFA je preporučila da se sve preostale međunarodne utakmice predviđene za ožujak i travanj odgađaju na neodređeno vrijeme. U Italiji, gdje je natjecanje suspendirano najmanje do 3. travnja, 23. ožujka održat će se sastanak na kojem će se raspravljati o tome što učiniti u slučaju da se sezona neće moći završiti.

Sampdoria (Foto: AFP) Panika u redovima nekadašnjeg prvaka Italije: Zaražena još četiri igrača! divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider