Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika očekivanja

Barca zaključila veliki posao, otkrivena cifra: "Superzvijezda Reala navijač je Barce, to je bila izdaja"

Barcelona je zaključila transfer nove mlade brazilske zvijezde Vitora Roquea…

Vinicius i Luka Modrić (Foto: Afp)

Barcelona je potpisala novu brazilsku zvijezdu! Na Camp Nou stiže 18-godišnji napadač Athletico Paranaensea - Vitor Roque, koji je već debitirao za seniorsku brazilsku reprezentaciju i očekuje se da će biti nova superzvijezda Selecaa.

Ivan Perišić Poruka s Otoka koja će se svidjeti navijačima Hajduka: ''Perišiću neće stajati na putu'' divider

Posljednjih dana bilo je puno spekulacija o iznosu transfera. Igračev agent Andre Cury prekinuo je nagađanja u radijskoj emisiji El Larguero i otkrio koji su uvjeti transfera.

Barca potpisala Vitora Roquea

Roque je potpisao do 2031., uz odštetnu klauzulu od 500 milijuna eura. Fiksni iznos odštete iznosi 30 milijuna eura plus 31 milijun u bonusima. Dakle, ukupno maksimalno može dosegnuti 61 milijun.

"Priča o provizijama je laž. Cijena je 30 + 31. Ako morate platiti, platite da budete sretni i zadovoljni", kazao je igračev agent, koji je svojevremeno doveo dvije velike brazilske zvijezde u Barcelonu: Ronaldinha 2003. i Neymara 2013.

Vitor Roque Vitor Roque (Foto: Afp)

Cury je otkrio da će se Roque pridružiti Barcinoj momčadi u siječnju 2024.

"Kontakti su počeli još 2019., a od lipnja prošle godine Deco je bio neophodan za sklapanje ugovora. Mnogi klubovi bili su zainteresirani za Vitora Roquea, uključujući one iz La Lige", kazao je Cury. Nije precizno otkrio svoju aluziju, ali može se pretpostaviti da je mislio na Real Madrid.

"Roqueov stav bio je jasan, naznačio je da želi igrati za Barcu. Novac nije bio ključan, već projekt za budućnost, a Barcelona pobuđuje uzbuđenje kod svih", kazao je Cury, koji je prije dvije godine otkrio da su današnji napadači Real Madrid Vinicius i Rodrygo bili na korak od potpisa za Barcelonu.

"Vinicius je navijač Barcelone"

"Vinicius je praktički već potpisao s Barcom. Igračeva dva agenta bila su moji vrlo bliski prijatelji. To je već bilo dogovoreno, ali u posljednjoj sekundi izdali su i mene i Barcu. Ne razgovaramo od 2017." kazao je Cury 2021. u programu španjolskog radija.

"Vinicius je navijač Barce. Ali doista culé, culé. Mogu reći da je plakao kada se Barca vratila sa 6:1 protiv PSG-a u Ligi prvaka", istaknuo je tada te se opet prisjetio te priče:

Real Madrid slavi gol Viniciusa Real Madrid slavi gol Viniciusa (Foto: Afp)

"Imali smo obojicu igrača pod kontrolom. Vinicius je stvar izdaje. Vrlo bliski ljudi na kraju su nas izdali na osobnoj razini. Rodrygo je bio na korak od Barce, ali katalonski klub na kraju je odlučio ne potpisati s njim."

Detaljnije je pojasnio priču s Viniciusom.

"Stvar je bila dogovorena i Real je saznao da prelazi u Barcelonu. Real se umiješao u transfer, a uopće ga prije toga nije pratio. Vinicius je na kraju otišao u Madrid jer su njegovi agenti na kraju odabrali Real. Radili smo na tome pune tri godine, međutim igračevi su nas agenti izdali. Vinicius mi je osobno rekao da je navijač Barcelone, da je plakao nakon one čuvene pobjede protiv PSG-a", još jednom se prisjetio Cury.

"Nakon što su nas Vinicius i njegovi agenti izdali, krenuli smo po Rodryga. Za mene je Rodrygo kompletniji od Viniciusa. Otišli smo u Santos na pregovore. Nismo sklopili posao, Real je stigao s puno većom financijskom snagom. Njegov otac rekao mi je da će Rodrygo prijeći u Barcelonu i za manje novca ako se tako dogovore Barca i Santos", zaključio je Cury.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider