Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OBJASNIO ZAŠTO

Poruka s Otoka koja će se svidjeti navijačima Hajduka: ''Perišiću neće stajati na putu''

Ivan Perišić i dalje je vruća tema s nogometne tržnice.

Ivan Perišić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Transfer Ivana Perišića iz Tottenhama u Hajduk i dalje je vruća tema i u Hrvatskoj i u Engleskoj. Omišanin se ovih dana vratio u London na okupljanje Tottenhama nakon što je odmor, za njega i aktivan, provodio u Splitu i okolici.

I u Londonu se priča o njegovu odlasku iz Spursa, a situacija je sljedeća: Perišić želi raskid ugovora kako bi se vratio u Hajduk, ali se ne želi odreći cijele zajamčene godišnje plaće za preostalu godinu aktualnog ugovora, koja prema raznim izvorima iznosi oko šest milijuna eura neto.

Nikakve druge kombinacije za nastavak karijere osim povratka u Hajduk nisu aktualne.

S druge strane ima najgoreg mogućeg pregovarača, gazdu Tottenhama Daniela Levyja, koji je poznat po tvrdoj pregovaračkoj poziciji. To ovih dana dobro osjećaju u Bayernu, koji nikako da zaključi transfer Harryja Kanea.

Perišić i Tottenham žele što bolje proći

Perišić i klub sada vode pregovore o cifri koja bi zadovoljila obje strane. Tottenham bi uštedio na njegovoj plaći za ovu sezonu, a Vatreni bi ipak nešto izvukao iz bogatog ugovora prije povratka kući, gdje se takva plaća ne može ni približno izjednačiti. Kolika je želja jedne i druge strane u tom tihom ratu, medijima nije poznato.

U toj priči posebno su bitne pregovaračke pozicije. Jučerašnja vijest o ozljedi lijevog beka Ryana Sessegnona nije bila nešto što bi pomoglo Perišiću. Iako je Tottenham s posudbe vratio Destinyja Udogieja, pozicija lijevog bočnog igrača postala je deficitarna.

Novi trener neće raditi probleme Perišiću?

No bivši igrač Spursa, koji je dijelio svlačionicu na White Hart Lineu s Lukom Modrićem, tvrdi da novi trener Ange Postecoglou neće stajati na putu Perišićevoj odluci.

''Očito je da Perišić pazi na sebe jer igrati na ovakvoj razini još uvijek pokazuje kakav je to profesionalac'', rekao je za Football Insider bivši škotski reprezentativac Alan Hutton.

''Ne čini mi se da je Ange tip koji nekog molio da ostane. Ako mu netko kaže kako se ne vidi u klubu, mislim da mu neće raditi probleme'', tvrdi Škot i potom objašnjava:

''On gradi novu momčad. Je li baš Perišić netko na koga bi trebao računati u nadolazećim sezonama? Nije. Može umjesto njega dobiti nekoga tko zbilja želi tamo igrati. I zato mislim da mu neće stajati na putu.''

Ukoliko se Huttonova razmišljanja poklapaju s onima novog trenera, velika je to vijest za Perišića. Jer, ako Postecoglou bude inzistirao na njegovom ostanku, Ivanova pozicija u pregovorima oko prekida ugovora bila bi izrazito teška.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider