Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiv intervju

Bivši dinamovac za Dnevnik Nove TV o Brozovićevom transferu i životu u Saudijskoj Arabiji

Domagoj Antolić u razgovoru za Dnevnik Nove TV osvrnuo se na nedavni transfer Marcela Brozovića iz Intera u Al Nassr.

Domagoj Antolić nekada je kao kapetan Dinama iz prve ruke svjedočio strelovitom razvoju Marcela Brozovića u važnog igrača zagrebačkih Modrih, a sada će mu se baš popularni Epic Brozo pridružiti u ligi Saudijske Arabije, u kojoj Antolić igra posljednje dvije i pol godine.

"Jedva čekam da ga vidim i da zaigramo jedan protiv drugog", rekao je Antolić na početku razgovora za Dnevnik Nove TV.

"Klub u koji je došao, Al Nassr, jedan je od najvećih ovdje, tako da, mislim da neće imati nikakvu promjenu što se tiče veličine klubova. Naravno, Inter je u Europi, ali Al Nassr je na istoj razini organizacije i svega, tako da, tu mu se neće desiti neka velika promjena."

Odlaskom iz elitnog europskog nogometa, mnogi su izrazili sumnju hoće li Brozović moći zadržati fizičku moć kao i do sada. Za Antolića nema dileme.

"Ja mislim da može doći samo spremniji, tako da, nema straha."

Dovođenjem Cristiana Ronalda prošle zime pa sada i drugih velikih europskih zvijezda poput aktualne Zlatne lopte Karima Benzeme, Saudijska Arabija ubrzo se iz naftne meke pretvorila u nogometnu. Evo kako to Antolić objašnjava.

"Sad još više cijenim Cristiana Ronalda"

"Oni su tu kroz nogomet vidjeli neku samopromociju, ali oni su ljudi koji jako vole nogomet i oni žele svoju ligu učiniti jakom. I tu oni imaju sredstva, nema limita. Oni su toga svjesni i oni sad tu idu do kraja. Znali su da će s Ronaldom uspjeti pridobiti i druge igrače i oni se žele u budućnosti, ne znam dal su se kandidirali, ali žele se kandidirati za tu 2030. godinu, žele biti domaćin Svjetskog prvenstva i oni kroz ovo sve vide mogućnost da dobe to."

U Saudijskoj Arabiji, Antolić je zaigrao protiv velike portugalske superzvijezde. Ronaldo je njegovom Damacu zabio hat-trick.

"Jako sam ga cijenio prije nego što sam igrao s njim, a sad ga još više cijenim. Zbog načina na koji je pristupio utakmici, načina na koji se ponašao tokom utakmice i vidi se da u čovjeku još ima motiva. Da je jedan od najboljih igrača na svijetu i to pokazuje iz dana u dan."

Njegov klub Damac jedan je od onih koji zasada još nisu doveli nijednu veliku europsku zvijezdu, ali, kaže da postoje najave da hoće.

"Sad, da li će se to desiti ili ne...? Ali mislim da su oni svjesni da ne smiju napraviti preveliku razliku između najboljih klubova i ovih dolje."

"Hrvati su na dobrom glasu"

Uz Antolića i Brozovića, u novu sezonu saudijske lige krenut će i trojica naših trenera: Slaven Bilić u Al Fatehu, Igor Jovićević je nakon uspjeha u Šahtaru preuzeo Al Raed, dok je Krešimir Režić dobru etapu u Damacu zamijenio novim izazovom u Al Taiju.

"Kroz prošlost, ovdje su i treneri i igrači ostavili dobar trag. Mislim da je to počelo sa Zlatkom Dalićem, poslije Ivanković, Krešimir Režić je napravio vrhunski rezultat s Damacom, Slaven Bilić je bio ovdje i stvarno smo na dobrom glasu. Ja se nadam da sam i ja tu utjecao na to, otvorio nekim budućim igračima i nadam se da će u budućnosti dolaziti sve više Hrvata ovdje."

"Vrućine znaju biti veliki problem"

Najveći problem novopridošlicama mogle bi biti visoke temperature.

"To zna biti stvarno veliki problem... Zna biti blizu 40. Mislim, temperatura ide i više od toga tokom dana, ali igraju se utakmice navečer i zna biti negdje između 37 i 40."

I koliko treba čovjeku koji je igrao u Europi da se privikne na to?

"Mislim da ne treba dugo. Meni nije trebalo puno jer nekako, navikao sam se jako brzo."

A koliko će se njegov Damac naviknuti na nove trendove u ligi, vidjet ćemo već sredinom kolovoza kada starta prvenstvo. Prošlu sezonu završili su kao 8. od ukupno 16 klubova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider