FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
što kažu kladionice

VIDEO Jones je ogroman favorit protiv Miočića, ali Stipe ima šanse: "U teškoj kategoriji godine najmanje znače"

Legendarni američko-hrvatski borac Stipe Miočić nakon više od dvije i pol godine stanke opet će se boriti u UFC-u! I to odmah za naslov prvaka, i to protiv Jona Jonesa! Pogledajte kakvi su mu izgledi u toj borbi, i što o svemu kaže stručni komentator Nove TV.

Ovo su posljednji kadrovi Stipe Miočića na treningu koje je sam objavio na svojim društvenim mrežama, prošloga mjeseca. Legendarni bivši vladar UFC-ove teške kategorije uskoro puni 41 godinu, i opet će se boriti za naslov prvaka!
Je li to možda previše za takav pothvat, upitali smo našeg Zelga Galešića.

"Godine najmanje znače u teškoj kategoriji. Što si manja kategorija, kraće traješ. Prvo s godinama nestane brzina. Što se tiče Miočića, s 41 godinom u teškoj i nisi toliko star. Tu je najvažnija mentalna snaga i izdržljivost, a u tome je Stipe najbolji,“ rekao je stručni sukomentator Nove TV.

Stipe Miočić VIDEO Miočić pokazao da je veliki čovjek i šampion: Pogledajte što je napravio malom obožavatelju divider

Ipak, osim same 41-e godine, tu je i dugačka pauza: čak dvije i pol godine bez ijedne borbe! I uz to: poraz nokautom u tom posljednjem meču.
A s druge strane bit će: legendarni Jon Jones, koji je naslov prvaka osvojio tako što je ekspresno demolirao sjajnog francuskog udarača Ciryla Ganea.

"Koliko je Jones bio dobar u toj borbi za teškaški pojas, toliko je Gane bio loš. Dominirao je i pobijedio, ali više što Gane nije bio u meču, što je bio impresioniran borbom s Jonesom i nije pružio prikladan otpor. S Miočićem će biti sasvim drugačije,“ priča Zelg.

Jon Jones i Stipe Miočić Jon Jones prvi put će braniti teškašku titulu protiv Stipe Miočića! divider

Ipak, prve procjene kladionica kažu da je Jones protiv Miočića priličan favorit: otprilike 75 prema 25 posto. To bi značilo da Stipe dobiva: jedan od četiri meča protiv Jonesa.

Stipin protivnik po mnogima je najveći borac svih vremena. Ali on je godinama vladao poluteškom kategorijom! I još uvijek je pitanje: koliko je zaista dobar s tih 15-ak kilograma više?

Stipe Miočić i Fabricio Werdum VIDEO Prije sedam godina planetom je odjeknulo: "Hrvatska, imamo prvaka" divider

"Mislim da će Jones ići hrvati. Pokušat će ga nathrvati, a Miočića će dići izdržljivost, kako psihička tako fizička. Kako runde budu odmicale, on će bivati sve bolji i mislim da može slomiti Jonesa tempom,“ rekao je Galešić.

Više o taktici i raznim aspektima tog dvoboja govorit ćemo idućih mjeseci. Borba je u studenom u New Yorku, a do tada slijede i promotivni nastupi obojice velikana, poput ovoga jučer, kada je Miočić jednom dječaku vezao cipele, prije nego što su zajedno pozirali pred foto-aparatima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider