Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODABRALI SU MEĐIMURJE

VIDEO Osijek na pripremama ne miruje: "Skupine Konferencijske lige su cilj, ali vrijeme je za trofej!"

Kamere Dnevnika Nove TV posjetile su pripreme NK Osijeka u Svetom Martinu na Muri.

Ni jutro nakon pobjede nad češkim Bohemiansom popusta kod Stjepana Tomasa nema.

Darko Nejašmić i Mirlind Daku Stiže novi milijun u Osijekovu blagajnu: Efikasni napadač prodan u Rusiju!? divider

Pojam slobodan dan u protekla dva tjedna za Osječane je nepoznanica. U Svetom Martinu na Muri trenira se punom parom i sve je podređeno samo jednom cilju.

Mađari su prvi korak prema ostvarenju cilja

"Šef to spominje stalno, skupina Konferencijske lige bi stvarno bila nagrada svima. Cilj nam je na tri fronta zadržat se što duže, bit u igri što je moguće duže za sve, al naravno da bi bilo lijepo konačno osvojit trofej", rekao je zamjenik kapetana Vedran Jugović.

"Jako sam zadovoljan pristupom igrača, odnosom na terenu, s prikazanim na terenu, sigurno da možemo još puno toga popraviti. Mi tempiramo formu za prvenstvo i za kvalifikacije za Konferencijsku ligu, želimo tamo doći sto posto spremni", nadovezao se Stjepan Tomas, trener NK Osijeka.

Matej Maglica Stuttgart poslao hrvatskog braniča na novu posudbu, no ostaje u 1. Bundesligi divider

A tamo ih čeka mađarski ZTE, koji je do kvalifikacija za Konferencijsku ligu stigao osvajanjem kupa.

"Sigurno da nije za podcijeniti jedna ekipa koja je osvojila kup, sigurno da je dobra ekipa, mi ih moramo analizirati, gledali smo već jednu utakmicu, radimo analizu."

Žapera još uvijek nema

Tomas još uvijek radi na igračkoj križaljci za narednu sezonu.

Iz Šerifa, koji je vodio, doveo je grčkog stopera Evangeloua te desnog beka Renana Guedesa. Iz Šahtara lijevog beka Drambajeva. Na pripremama nema Mihaela Žapera, koji je na meti Hajduka.

"Pa ne znam, to je sve na klubu, on je ozlijeđen, radi oporavak, pod ugovorom je, vidjet ćemo što će se dalje događati, kako će se stvari odvijati."

Dva Kristijana očekuju opravdati očekivanja

A prošle sezone stvari se nisu najbolje odvijale za Kristijana Lovrića. Početkom prošle godine dočekan je kao mesija, a u sezoni iza nas nije zabio ni gola.

Josip Drmić i Dario Špikić Dinamo došao do pobjede protiv bugarskog prvoligaša divider

"Naravno da nisam pokazao ono što sam trebao, a to su golovi i asistencije i naravno da je sad na meni da se dobro spremimo i da opravdamo to povjerenje", rekao je Lovrić

Posao bi mu trebao olakšati i stasiti "imenjak" Kristian Fućak, iza kojeg je kvalitetna epizoda u Gorici. Napadač Bijelo plavih ima samo jednog uzora.

Pa iskreno evo, Ibru svi vole, ali moj najdraži uvijek je bio i bit će Cristiano Ronaldo, on je idol", kratko je rekao Fućak, uz osmijeh odgovorivši na pitanje što je od svog uzora pokupio.

Do kraja priprema, Osječane čekaju još dvije provjere - s rumunjskim Petrolulom i mađarskim MOL Fehervarom. A onda, krštenje prekrasne Opus Arene na otvaranju nove sezone HNL-a, 22. srpnja protiv Slaven Belupa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider