Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rasni golgeter

Najveći transfer u povijesti Osijeka: Fenomenalni napadač potpisao na tri godine!

U četvrtak je napunio 24 godine i postao igrač za kojeg je plaćena najveća odšteta u povijesti Osijeka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ramon Mierez i službeno ostaje Bijelo-plavi! NK Osijek izvijestio je Alaves da će aktivirati opciju o otkupu Mierezova ugovora, što je bio preduvjet da ranije dogovorena suradnja do 2024. godine postane pravovaljana.

Mierez je u četvrtak napunio 24 godine i postao igrač za kojeg je plaćena najveća odšteta u povijesti Osijeka. Ne slučajno, jer Mierez je takvo ulaganje opravdao svojim doprinosom na travnjaku. Osječani će Španjolcima platiti dva i pol milijuna eura.

Na početku ove sezone Argentinac je došao u Osijek na posudbu iz Alavesa s opcijom otkupa koju su u gradu na Dravi odlučili iskoristiti. Kako i ne bi kad se Mierez pokazao kao pun pogodak postigavši 22 gola u HNL-u, gdje je trenutačno uvjerljivo najbolji strijelac (drugoplasirani Mislav Oršić zabio ih je 16).

"Zahvalio bih prvenstveno vlasnicima koji su donijeli odluku da se otkupi Ramona Miereza. On nas je svojim igrama, golovima i ponašanjem natjerao da otkupimo njegov ugovor i da bude naš član iduće tri godine. Sretni smo zbog svega što je ostvario, on je momčadski igrač koji daje cijelog sebe na svakom treningu i svakoj utakmici i apsolutno zaslužuje ovo što mu se događa", rekao je Nenad Bjelica, koji je istaknuo da već sada postoje mnogi upiti za Miereza.

"O upitima za Miereza u ovom trenutku ne razmišljamo. Ramon se u Osijeku jako dobro osjeća, prije dva-tri dana u razgovoru sam mu rekao našu odluku da otkupimo njegov ugovor i zadržimo ga što je duže moguće. U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas, onda će klub odlučiti o tome što će se dalje događati. Ali to mora biti ponuda na razini njegovih igara i golova koje je postigao ove sezone", poručio je Bjelica.

Zadovoljstvo što je postao igrač Osijeka iskazao je i sam Mierez:

"Moram reći da sam sretan što je Osijek otkupio moj ugovor. Ovdje sam odlično prihvaćen, svi paze na mene, a najviše od svega mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku. Svakom igraču najvažnije je da se dobro osjeća u klubu u kojem igra i da se obitelj dobro osjeća u gradu u kojem živi. Meni je ovdje lijepo, mislim da sam se dobro uklopio u klub i ono što predstavlja, a drago mi je što na tome mogu uzvratiti golovima", rekao je Mierez, koji će u preostala dva kola braniti vodeće mjesto na prvenstvenoj ljestvici strijelaca.

"Biti najbolji strijelac za mene bi bio lijep doseg i veliko zadovoljstvo. To je rezultat svakodnevnog rada koji ti omogućava da na utakmici budeš na sto posto. Želja mi je na svakoj utakmici pomagati suigračima i čini me sretnim što sam zajedno s njima napravio mnogo dobroga za Osijek", poručio je Mierez.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider