Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeto do kraja

Glavni upitnik do kraja sezone HNL-a: Bit će vatre, sve bi moglo biti riješeno u zadnji čas

Osijek ili Lokomotiva - netko od njih će na ljeto zaigrati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Osijek - Lokomotiva (Foto: Miroslav Šlafhauzer/Cropix)

Znamo tko je novi prvak (Dinamo), znamo da Rudeš napušta SuperSport HNL, a u preostalih 180 minuta do kraja sezone najveća nepoznanica vezana je uz osvajanje četvrtog mjesta.

Budući da se u finalu Kupa (Dinamo - Rijeka) sastaju dva kluba koja su već osigurala mjesto u europskim natjecanjima za iduću sezonu, onda će i četvrto mjesto iz HNL-a voditi u Europu. Točnije rečeno, u drugo pretkolo Konferencijske lige.

Za tu četvrtu poziciju u žestokoj borbi su Osijek i Lokomotiva koje trenutno dijeli jedan bod u korist Osječana.

U proteklom kolu Lokomotiva je trijumfom nad Slaven Belupom iskoristila poraz Osijeka od Dinama na Maksimiru i maksimalno mu se pribižili uoči posljednja dva kola.

Vikend koji je pred nama donosi na papiru lakši zadatak za Lokose koji će u goste već prežaljenom Rudešu, dok Osijek čeka Rijeku. Međutim, treba reći da je veliko pitanje s kakvim će sastavom Riječani doputovati u Slavoniju s obzirom da im to gostovanje stiže između dvaju utakmica finala Kupa. Uopće nije nemoguće, dapače vrlo je realno, da Željko Sopić odmori glavne igrače i da Rijeka u šarenom sastavu istrči na Opus Arenu.

Osijekov jedan stvarni i jedan nevidljivi bod prednosti

U posljednjem kolu Osijek putuje u Varaždin kojemu ta utakmica neće biti toliko značajna, ali neće biti ni posve nevažna jer Varaždinci se bore za što bolji plasman na kraju sezone i što veći dio kolača od TV-prava. Lokomotiva će dočekati Hajduk koji se bori sa svojim problemima i jedva čekaju kraj ovog za njih mučnog proljetnog dijela sezone.

Dodajmo kako Osijek ima bolji međusobni omjer u odnosu na Lokomotivu što znači da ima i taj jedan nevidljivi bod viška. To u prijevodu znači da Lokosi u ova dva kola moraju osvojiti dva boda više nego li Osječani da bi ih preskočili i završili na četvrtom mjestu.

Osijek ima nekoliko scenarija u kojima može završiti četvrti, od kojih je najoptimističniji onaj u kojem bi u 35. kolu svladali Rijeku, a Lokomotiva kiksa kod Rudeša i odigra remi. Tada bi razlika bila tri boda prije zadnjeg kola i priči bi bio kraj.

No, po svemu sudeći, čeka nas vatrenih i krajnje napetih 180 minuta.

Raspored Osijeka i Lokomotive:

35. kolo
Osijek - Rijeka
Rudeš - Lokomotiva

36. kolo
Varaždin - Osijek
Lokomotiva - Hajduk

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL