Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atleticov fitnes guru

Simeoneov "sadist" Costu i Griezmanna pretvorio u zvijeri: U lov na Barcu!

Diego Costa bit će veliko pojačanje Atletico Madrida u nastavku sezone...

Diego Costa i Antoine Griezmann (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Trenirao samo kao zvijer, potpuno sam spreman i jedva čekam da zaigram“, ispalio je Diego Costa na Staru godinu prilikom službenog predstavljanja na Wanda Metropolitanu.

Costa je veliko zimsko pojačanje Atletica koji ga je otkupio od Chelseaja za 66 milijuna eura. Transfer je dogovoren još u rujnu, no Costa nije mogao biti registriran do siječnja zbog kazne koju je UEFA odrezala „atletičarima“.

Nakon 44 mjeseca ponovno će navući dres Rojiblancosa. Španjolski napadač brazilskog podrijetla, koji je eksplodirao prije tri-četiri godine pod palicom Diega Simeonea, konačno se vratio u staro jato i zaigrao protiv Lleide Esportia u osmini finala Kupa kralja te odmah zabio pogodak.

Costa izgleda fantastično

Iako već dugo nije odigrao natjecateljsku utakmicu, Antonio Conte držao ga je na ledu u Chelseaju, prema izvješćima koje stižu iz Madrida izgleda fantastično. Costa je proveo tri mjeseca na „ladanju“ u svojem Brazilu; odmarao se, uživao u životu i nakupio ponešto viška kilograma. No, u listopadu se vratio u Madrid pod palicu Oscara Ortege, od milja zvanog "Profa", Atleticova urugvajskog kondicijskog trenera od kojeg se Diego Simeone već godinama ne odvaja.

Costa je individualno trenirao pod paskom stručnjaka kojeg prati glas gurua tjelesne pripreme. Ortegu mnogi smatraju drugim najzaslužnijim čovjekom za Atleticove uspjehe posljednjih godina odmah iza Simeonea. Argentinčeva taktička rješenja mogla su doći do izražaja samo u slučaju ako su njegovi igrači maksimalno spremni, a Ortega je najzaslužniji zašto „atletičari“ svih ovih godina „grizu kao psi“.

Simeone je upoznao Ortegu dok je još igrao za Atletico, a nakon što se otisnuo u trenerske vode, priključio ga je svojem timu i otada su stalno zajedno. Upravo je Ortega vratio u život Costu kada je u sezoni 2011/12. teže ozlijedio koljeno i činilo se da mu karijera odlazi u nepovrat. Costa je prošao kroz Ortegin „laboratorij“ u Los Angeles de San Rafaelu, pripremnom kampu Atletica nedaleko od Madrida. Vratio se na travnjak još jači i gladniji; u 16 utakmica postigao 12 golova za Rayo Vallecano, gdje je proveo sezonu na posudbi i odličnim igrama izborio povratak u Atletico. Dalje je povijest.

„Ne bojim se vage, plašim se jedino 'Profinih' seansi“, kazao je Costa na povratku s odmora iz Brazila. Znao je da ga čeka pakao, ali i da na kraju slijedi nagrada.

Ubitačan napadački par Atletica

Morao je prvo proći Ortegino „mučilište“ da bi se priključio momčadskim treninzima. Ortega je prilično konzervativan stručnjak koji na bazičnim priprema do iznemoglosti inzistira na „suhom treningu“, trkačkim dionicama i radu u teretani prije nego što se prijeđe na treninge s loptom. Priča se da na ljetnim pripremama igrači Atletica nerijetko povraćaju nakon Orteginog ubitačnog drila.

Da ima i određenih „sadističkih“ sklonosti govori podatak da je Costi montirao bicikl u teretani tako da kroz prozor može gledati suigrače koji igraju nogomet na travnjaku dok mu on nabija ubitačni tempo i podvikuje: Brže, brže. Može li ijednom nogometašu biti išta gore od toga?

Antoine Griezmann i Oscar Ortega (Foto: AFP) Antoine Griezmann i Oscar Ortega (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na taj je način Ortega dao svoj nemali obol Simeonovoj taktičkoj doktrini, maksimalnoj agresivnosti i građenju željezne discipline. Jer, što vrijedi pustiti pse s lanca ako ne mogu kao navijeni trčati i ujedati? Atletico je u međuvremenu ispao iz Lige prvaka, ali još je živ na tri fronta. S Costom u momčadi ne izgleda nemoguće da napadne sva tri trofeja. Barcelona je odmakla u prvenstvu, ali ima još puno do kraja i sve je još uvijek moguće. Atletico se sigurno neće tako lako predati.

Još je jedna važna Costina misija. Ako bude zabijao, i Atletico će lakše pobjeđivati, a ako bude pobjeđivao u nizovima, možda se i Antoine Griezmann, kojeg je Ortega također podigao na višu fizičku razinu, predomisli i ostane na Metropolitanu. U Atleticu se otvoreno nadaju takvom raspletu priče. Napadački par Costa i Griezmann! Uh, kako to moćno zvuči.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider