Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
provjereni napadač

Chelsea oderao Madriđane: Diego Costa vraća se kući!

Diego Costa još samo mora proći liječnički pregled i vratit će se u momčad u kojoj je njegova karijera krenula uzlazom putanjom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Diego Costa se vraća "kući"! Chelsea je uspio u svom naumu da odere Atletico Madrid i uzme 55 milijuna eura plus bonusi (10 milijuna) za napadača koji je od 2010. do 2014. godine zabio 43 pogotka za momčad s tadašnjeg Vicente Calderona. Brazilac sa španjolskom putovnicom još samo mora proći liječnički pregled i u siječnju će ponovno zaigrati za momčad Diega Simeonea.

Diego Costa postat će najskuplje pojačanje u povijesti madridskog kluba, koji će ga platiti gotovo dvostruko skuplje od cijene za koju ga je prodao Chelseaju. Londonski ga je sastav 2014. godine kupio za 38 milijuna eura, koliko je iznosila odštetna klauzula.

Costa je u dresu Chelseaja postigao 59 pogodaka, a onda se ovoga ljeta, nakon jedne sezone suradnje, posvađao s trenerom Antoniom Conteom. Razmirice se nisu dale izgladiti, pa ga je Chelsea odlučio prodati. S obzirom da je Atletico pristao platiti nevjerojatnih 55 milijuna eura, možemo zaključiti da je londonski klub dobro tržio.

Podsjetimo, Atleticove prve dvije ponude bile su odbijene, a iznosile su 28 i 45 milijuna eura, ako je za vjerovati madridskim portalima.

Iako tako ne izgleda, Costa će za 18 dana (7. listopada) navršiti tek 28 godina! Još je uvijek u najboljim igračkim godinama i bit će veliko pojačanje za Atletico kojem u napadu nedostaje upravo takav jedan golgeter.

Obrana je granitna, gotovo pa savršena, no Atletico "štuca" u napadu. To je zadatak koji će Costa imati nakon što se vrati u Madrid. Jedina razlika je u tome što neće igrati domaće utakmice na dobro poznatom Calderonu, već novoizgrađenom stadionu Wanda Metropolitano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider