Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spreman za novu sezonu

Oršić otkrio zašto su Vatreni kiksali protiv Albanije: "E, sad ćete vidjeti razliku. Dinamo me htio vratiti, ali..."

Hrvatski nogometaš Mislav Oršić se oporavio od teške ozljede i spreman je za novu sezonu s Trabzonsporom.

Mislav Oršić (Foto: Profimedia)

Jedan od igrača koji se nije našao na popisu izbornika Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo je krilni napadač Mislav Oršić.

On je imao važnu ulogu u osvajanju bronce na SP-u Katru, no nakon tog turnira sve je pošlo u krivom smjeru. Prvo nije imao minutažu, a onda se dogodila teška ozljeda koljena u Trabzonsporu zbog koje nije igrao više od šest mjeseci.

Oršić se srećom oporavio i jedva čeka novu sezonu s turskim klubom:

"Napokon sam 100 posto zdrav, jedva čekam da krenu pripreme. Jedva čekam da prođem cijele pripreme, da igram prijateljske utakmice, da osjetim nogomet pa ćemo vidjeti kako će biti na terenu", kazao je tijekom gostovanja u Podcast Inkubatoru.

Teška ozljeda koljena dogodila se na pripremama u Sloveniji, i to nakon što je došao u Trabzonspor iz Southamptona u kojem nije imao minutažu:

"Bio sam u teretani, htio se istegnuti da dočekam trening spreman. Dobio sam loptu u dubinu, htio se okrenuti, suigrač me udario po stajnoj nozi i čuo se zvuk pucketanja prstima. Nisam znao da je to točno puklo, ali osjetio sam nemoguću bol. Nisam znao gdje me točno boli, nego sam osjetio cijelo koljeno. Išao sam u Zagreb na magnet, čak sam i hodao, izlazim vani s magneta i govore mi da je puklo. Onda me stvarnost udarila u glavu da ću biti duže van terena."

Dinamo htio vratiti Mislava Oršića

Oršić je morao na operaciju koljena, a nakon toga je uslijedila višemjesečna rehabilitacija. Postojala je opcija da ponovno dođe u Dinamo na posudbu, da se oporavi za Europsko prvenstvo, ali to se na kraju nije dogodilo:

"Što se tiče Dinama, bio je prijedlog posudbe na šest mjeseci, da se vratim u formu za Euro, ali Trabzonspor nije pristao. Htjeli su da nastavim oporavljati tamo. Igrati za Dinamo nije bio posao, već gušt. Nadam se da ću se vratiti jednog dana, vidjet ćemo."

Oršić je bio svjestan da ga izbornik Dalić neće zvati za Euro, ipak nije ima dovoljnu minutažu:

"Kad sam vidio da neću igrati, znao sam da neće biti poziva, da neću imati dovoljno utakmica da bih završio na popisu. Prihvatio sam to i posvetio se sebi da budem sprema za iduću sezonu."

Objasno zašto su Vatreni podbacili 

Osvrnuo se na dramatičan remi Hrvatske i Albanije i pokušao objasniti zašto su Vatreni podbacili:

"Situacija nije najbajnija, svi smo očekivali da ćemo pobijediti, pogotovo Albaniju. Znam koliko je teško igrati kad je vruće, teren suh, a oni u bunkeru. Traže kad će istrčati kontru. Velika je razlika igrati u 15 i 21 sat, ja sam popodne 40 posto slabiji. Ne znam objasniti što se događa u tijelu. Sad igramo u 21 sat, vidjet ćete razliku."

Za dva dana Hrvatska protiv Italije igra ključnu utakmicu za osminu finala:

"Talijani dobro igraju obranu, taktički su dobri, no ima mjesta. Možda su imali prevelika očekivanja, sigurno su pod stresom pa tu možemo nešto izvući", zaključio je.

Luciano Spalletti Ovo je mogući sastav Talijana za Hrvatsku: Evo što sprema Luciano Spalletti divider

Zlatko Dalić Pojavio se podatak koliko zarađuju europski izbornici: Evo na kojem se mjestu nalazi Dalić divider

Hrvatska - Albanija Susjedi grme: "Hrvati peru ruke od skandala, ponovno optužili Srbe" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider