Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba ide dalje

Opozicija HNS-a ne priznaje poraz: ''Uočili smo nepravilnosti, fascinantno je što rade''

Davor Šuker bit će jedini kandidat na izbornoj skupštini HNS-a 22. prosinca. Izglasaju li mu skupštinari podršku, dobit će novi četverogodišnji mandat na čelu saveza. No, njegova opozicija nastavlja dalje. Traže odgovore i ne misle stati.

Mario Stanić (GOL.hr)

U petak završava rok u kojem je trebalo skupiti potporu županijskih nogometnih saveza. HNS ne želi ništa komentirati, nego će na svojim stranicama objaviti konačan ishod. No, stvari su već jasne. Davor Šuker bit će jedini kandidat za predsjednika, jer je dobio potporu čak 18 županija. Jedine tri koje su stale uz Darija Šimića su splitsko-dalmatinska, zadarska i dubrovačko-neretvanska.

Šuker će tako, da bi ponovno bio izabran, trebati dobiti podršku 30 od 59 delegata na Izbornoj skupštini. Tim okupljen oko Darija Šimića, međutim, ne vidi to kao svoj poraz. Ovo smatraju tek jednom u nizu utakmica i spremaju nove poteze.

"Nema nikakve sumnje da smo mi prilikom izlazaka na teren uočili nekakve nepravilnosti i naša pravna služba podnijela je jedan zahtjev nadležnim institucijama da se očituju po pitanju nekakvih nepravilnosti", rekao je Mario Stanić.

Hrvatskom nogometnom savezu poslali su i upit oko specifikacije dosadašnjih troškova na projektu Svetice. HNS jučer je općenito izvijestio na koje se stavke troškovi odnose. Iz Šimićevog stožera traže da te stavke konkretno pojasne.

Zanima ih, između ostalog, koliko je potrošeno na:

- izvedbenu dokumentaciju projekta?

- rušenje postojeće građevine?

- iskop zaštitne jame?

- tekuće troškove održavanja objekta?

- arhitektonsko rješenje?

"Mi nismo tražili ništa osim onoga što ne bi trebali znati. Ne mi, kao četvorka i naš širi tim. To treba znati hrvatska javnost. I ono što je fascinantno je zapravo što tu transparentnost oni nama daju na minimum, na kapaljku. Oni trebaju po meni navesti jasnu specifikaciju gdje je koja kuna otišla i onda neće biti apsolutno nikakvih problema", objasnio je Stanić.

Zanimalo nas je možemo li kao medij dobiti odgovore na ova pitanja? Iz HNS-a odgovorili su priopćenjem.

''Hrvatski nogometni savez je udruga koju čine njeni članovi i koji sukladno Statutu imaju pravo prvi biti informirani o poslovanju Saveza. Stoga će se Skupštini, koja predstavlja članove Saveza, na predstojećoj sjednici podnijeti izvješće o kompletnom projektu Svetice, uključujući i troškove.
Nakon što se ispuni ta statutarna obveza, rado ćemo dostaviti i dodatna pojašnjenja predstavnicima medija.''

U 22. članku statuta HNS-a stoji kako su prava članova - citiram - "biti izvještavani o radu Saveza". Nigdje ne piše "prvi izvještavani". Ostaje nam čekati Skupštinu i preciznija pojašnjenja oko troškova na Sveticama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider