Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
priča ide dalje...

HNS pronašao način da zaustavi Šimića: Čak 16 Saveza podržalo Šukera!?

Davor Šuker bit će novi-stari predsjednik HNS-a nakon što je postalo jasno da Dario Šimić neće imati pravo ni predati svoju kandidaturu za njegovu smjenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker bit će jedini kandidat za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza na Izbornoj skupštini 22. prosinca. Iako iz HNS-a nisu htjeli ništa komentirati, čak 16 od 21 županijskog saveza svoj je glas dalo upravo Šukeru.

Dario Šimić osigurao je samo dva županijska glasa od devet potrebnih za kandidaturu, a još su neopredijeljene ostale Primorsko-goranska, Dubrovačko-neretvanska i Istarska. Čak i uz njihovu podršku Šimić nema dovoljno glasova za kandidaturu.

"To znači da nećemo imati dva kandidata, odnosno da će biti samo jedan kandidat i da do izbora uopće neće doći. Loše je da se HNS ne otvora i da nema dovoljno demokracije. Ako je u jednoj FIFA-i dovoljno 5 potpisa da bi istaknuo kandidaturu, onda ne vidim zašto u HNS-u od 21 županije trebaš 9 potpisa da bi se kandidirao", rekao je Dario Šimić.

Tako će na izbornoj Skupštini 22. prosinca jedini kandidat biti aktualni predsjednik Davor Šuker. On će postati novi predsjednik HNS-a, ako dobije 30 od 59 glasova članova skupštine.

"On nije automaski izabran, mora dobiti većinu glasova, a to je 30. Mislim da neće biti nikakvih problema, može biti pojedinačnih iskakanja, ali delagati koji će doći i glasovati bit će na liniji, tako da ne vjerujem da tu može biti ikakvih iznenađanje", rekao je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

Govor za svoj reizbor Davor Šuker pripremio je još na skupštini zagrebačkog saveza.

"Osjećam odgovornost i nadam se da ćemo zajednički u cilju poboljšanja nogometa svi dobro raditi i da ćemo biti iz godine u godinu sve bolji", govorio je na skupštini krajem studenog Šuker.

Gledajući podršku koju je Šuker dobio, čini se kako hrvatski nogometni klubovi imaju sjajne uvjete za rad, odlične terene i infrastrukturu, pa promjene nisu neophodne. Ipak Šimić i njegov tim ne misle se odraći svega dosad napravljenog. Podrška javnosti ih kaže obvezuje da nastave.

"Ovo je prva utakmica od 36. Naša borba ide dalje. Rekli smo da je ovo stanje neodrživo. Gotovo svi ljudi su za promjene i kada je takvo okruženje vi nogomet ne možete razvijati", zaključio je Dario Šimić.

U četvrak 7. prosinca Davor Šuker i Dario Šimić znat će kakvo je konačno stanje, jer tada naime ističe rok za predaju potpisa za predsjedničku kandidaturu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider