Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luksuzni kvart

Četiri puta probili budžet, potrošili milijarde dolara, ali praktički su izgradili novi dio Londona: Pogledajte gdje Dinamo igra protiv West Hama

Olimpijski stadion nalazi se u dijelu grada koji je doživio potpuni preporod nakon Olimpijskih igara.

"Spiralna impostacija", priznajte, riječi pokojnog velikana Špace Poklepovića prvo vam padaju na pamet kada vidite ovakvu građevinu. Nije to nikakav Eiffelov toranj za siromašne, nego jedan od najvećih tobogana svijeta.

Visok je 80 metara, dug gotovo 180 metara, kroz koji se spuštate brzinom od 100 kilometara na sat. Do vrha jednog od najviših i najdužih tobogana svijeta vodi vas 455 stepenica, a tobogan radi samo tri dana tjedno. 

Za ovu adrenalinsku vožnju termin morate rezervirati danima unaprijed, a to zadovoljstvo platit ćete 150 kuna. 

Uz Olimpijski stadion, ovaj tobogan je jedan od simbola Stratforda, ali što su sve Olimpijske igre donijele ovom dijelu Londona. 

Vlado Boban Što dinamovce očekuje u Londonu? West Ham neće biti u najjačem sastavu, ali na tribinama će biti vatreno divider

Od centra za vodene sportove, staza za trčanja do velodroma za bicikliste. Sport je to u kojem su Britanci itekako uspješni. Sve je to itekako obogatilo ovaj dio Londona koji do prije deset godina praktički nije ni postojao.

Jedanaest tisuća domova je kreirano za vrijeme Igara u Londonu, a poslije je sve prodano i iznajmljeno. Zgrade niču iz dana u dan. Naravno, već na prvi pogled može se zaključiti da je ovo skup sport.

Za razliku od Atene ili Rio de Janeira, Britanci su, iako su četiri puta probili budžet, dobro unovčili svoje Igre. Kreirale su se tisuće radnih mjesta nakon Igara, a infrastuktura je kasnije ugostila mnoge, velike sportske događaje.

gol expired Dinamo ostvario povijesnu pobjedu u Engleskoj i prezimit će u Europskoj ligi: Oršić srušio West Ham čudesnim pogotkom divider

Olimpijske igre u Londonu koštale su 15 milijardi dolara, a unatoč velikom financijskom zalogaju, one su u potpunosti oživjele ovaj dio grada. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider