Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slovenija slavi

VIDEO Olimpija u neviđenoj maniri izborila Europu: Došli na rub prolaska pa proživljavali triler u 102. minuti

Olimpija je kod kuće pobijedila Ludogorets 2:1 i tako osigurala prolazak u 3. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Olimpija - Ludogorec (Foto: Profimedia)

Desetak tisuća gledatelja u Stožicama vidjelo je dosad neviđenu dramu u utakmici između Olimpije i Ludogoretsa.

Gosti su poveli u 15. minuti preko Despodova. S tim rezultatom Ludogorets je imao prolaz u svojim rukama obzirom da je prva utakmica završila bez pobjednika, rezultatom 1:1.

No, ubrzo je njihovu prednost poništio Elšnik, golom samo četiri minute kasnije. Rijetko tko je tada mogao i zamisliti infarktnu završnicu koja će uslijediti.

Gianluigi Buffon Umirovio se jedan od najvećih: Gianluigi Buffon oprostio se od nogometa divider

Prvo je Ludogoretsov igrač Son zaradio izravni crveni karton stoga je od 82. minute bugarska momčad morala nastaviti s igračem manje. S igračem manje prvu veliku priliku propustili su upravo gosti u 90. minuti kada je nakon jedne brze kontre Despodov pogodio stativu.

Kada se činilo da ćemo gledati produžetke ponovno se ukazao Elšnik i zabio eurogol u 92. minuti nakon kornera te su Stožice već krenule sa slavljem.

Nakon toga uslijedila je potpuna drama. U stotoj minuti njemački sudac Christian Dinger nakon pregledavanja VAR-a pokazao je na najstrožu kaznu za Ludogorets. Despodov, strijelac prvog pogotka, preuzeo je odgovornost, no njegov udarac u desni kut vratara Vidovšek je obranio.

Bio je to konačno i kraj te su Stožice mogle početi sa slavljem.

Golove s ove nevjerojatne utakmice pogledajte OVDJE.

U 3. pretkolu Olimpija će igrati protiv boljeg iz para GalatasarayŽalgiris (2:2 nakon prvog susreta). Prva utakmica bit će 8. ili 9. kolovoza u Ljubljani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider