Tenis
SPORTOVI
Tenis
SPORNA ODLUKA GRADA

Zbog Davis Cupa više splitskih profesionalnih klubova ostalo tri tjedna na ulici

Grad Split je stotine svojih sportaša, iz tri dvorane u kojima će se igrati tenis, otjerao na ulicu, na puna tri tjedna.

Hrvatski tenisači salataru su osvojili dvaput. Po treću kreću iz Splita.

A zbog Davis Cupa splitski sportaši dobili su nalog da se u rujnu na puna tri tjedna moraju iseliti iz dvorana na Gripama i Poljudu.

Klubovi tvrde da nemaju alternativu

"Nedopustivo da u srcu sezone, odnosno priprema i početka natjecanja, mi praktički svi ekipni sportovi moramo iseliti, a ne znamo gdje ćemo iseliti", rekao je Ivo Zoković, predsjednik malonogometnog kluba Split.

Nogometaši Osijeka VIDEO Osijek otputovao na uzvrat u Mađarsku: "Moramo biti bolji nego u prvom susretu!" divider

"Rukometni klubovi, malonogometni, odbojkaški, ženski košarkaški, nemaju gdje trenirat dvadeset dana devetog mjeseca, a sezona nam počinje. To je jednostavno nedopustivo i mi očekujemo da Grad Split revidira svoju odluku", dodao je Goran Bučević, predsjednik rukometnog kluba Split

Iz Grada Splita odbili su nam dati izjavu, pa smo ostali i bez podatka koliko će za organizaciju zagrabiti u proračun. Vlada je, pohvalila se resorna ministrica, izdvojila pola milijuna eura.

Iz tvrtke koja upravlja splitskim sportskim objektima poručuju da su poduzeli potrebne aktivnosti kako bi osigurali zamjenske termine. Pitanje je gdje, jer Spaladium arena mjesecima je zatvorena.

Ne znaju kako riješiti taj problem

"Nažalost sve vlasti nisu uspile napravit jedan jedini sportski objekt. Ništa mi nismo uspjeli napravit od 79. Drugi grad po veličini u Hrvatskoj i kažu najsportskiji grad, ovisi o ova dva-tri objekta", nastavio je Zoković.

U životu profesionalnog sportaša mijenjanje podloge nije bezopasno.

Bogdan Bogdanović Srbija će danas odigrati utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, no nitko neće saznati što se na njoj dogodilo divider

"Onemogućit im trenažni proces i dovesti ih u rizičnu situaciju da ukoliko budu trenirali na nekoj podlozi vani, betonskoj na primjer, da se mogu ozlijediti, tako da smo mi dovedeni u situaciju da mi jedino možemo u šumi trenirati", s tugom u glasu nadovezao se još jednom Bučević.

A dok su oni na ledu, ulaznice za Davis Cup već su u prodaji.

"Sajmovi knjiga, koncerti, sve mi podržavamo. Kao sportaši sve podržavamo, nek se događa u gradu Splitu. Ali ljudi dajte sportašima, svi očekuju prvake Hrvatske, a kako - gdje ćemo stvorit prvake Hrvatske. Na ulici?", završio je Zoković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider