Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propustio dati drugi žuti

Oglasila se Sudačka komisija: Jedina velika pogreška u prošlom kolu dogodila se u korist Osijeka

Prema njihovu tumačenju, na proteklih pet utakmica dogodila se jedna velika pogreška, i to na utakmici u Gradskom vrtu između Osijeka i Lokomotive.

Dario Kulušić (Foto: Davor Javorović/Pixsell)

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza ili kako je svi zovemo - Sudačka komisija - objavila je sudačku analizu 29. kola SuperSport HNL-a.

Prema njihovu tumačenju, na proteklih pet utakmica dogodila se jedna velika pogreška, i to na utakmici u Gradskom vrtu između Osijeka i Lokomotive. Nije riječ o događaju iz 71. minute kada je sudac Dario Kulušić izvadio žuti karton pa ga u konačnici ipak nije dodijelio Mateu Mariću, kojem bi to bio drugi, nego o onome što se dogodilo u samom finišu.

Sudačka komisija smatra da je završnih nekoliko minuta Osijek trebao igrati s igračem manje jer je sudac Kulušić propustio dati drugi žuti Nailu Omeroviću zbog gaženja igrača Lokomotive.

Prenosimo njihovo objašnjenje:

"89. minuta: Neispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XII. Incident u kojem je igrač Osijeka počinio prekršaj (jasno gaženje suparnika) razmatranjima PNI-a smatra se nesmotrenim i obavezno disciplinski kažnjivim opomenom. Uzimajući u obzir da je isti igrač prethodno na utakmici opomenut, nakon ovoga prekršaja trebao je biti isključen iz igre temeljem dobivene druge opomene na istoj utakmici. Ovaj propust ispravne interpretacije pravila smatra se 'važnom' pogreškom suca utakmice.

Svi ostali važni incidenti u analiziranom 29. kolu interpretirani su sukladno smjernicama PNI-a. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su u donošenju konačnih odluka", poručila je Sudačka komisija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider