Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dan prije upoznao igrače

Odigrana jedna od najčudnijih utakmica: ''Nikad neću zaboraviti ovaj poraz, najbolji u karijeri''

Bivši reprezentativac i trenutno privremeni danski izbornik John Jensen opisao je utakmicu Danske u srijedu protiv Slovačke kao najbolji poraz u svojoj karijeri, ističući ekspresno skupljenu momčad kao ''junake''.

Postava Danske za utakmicu sa Slovačkom (Screenshot YouTube)

Podsjetimo, Danska je za utakmicu protiv Slovačke okupila igrače koji su donedavno samo mogli sanjati da će igrati za reprezentaciju. Slovačka je na kraju slavila s laganih 3:0.

Tamošnji nogomet potresa sukob između Danskog nogometnog saveza (DBU) i Sindikata danskih nogometaša zbog otvorenog ''rata'' oko marketinških prava pa je reprezentacija sastavljena od amaterskih i poluprofesionalnih igrača iz treće i četvrte lige te danskih reprezentativaca u futsalu.

Kako je podršku reprezentativcima pružio i izbornik Aage Hareide, na klupu je kao vatrogasac uskočio bivši danski reprezentativac i veznjak Arsenala te strijelac povijesnog pogotka u finalu Eura 1992., John Jensen.

Jensen, koji nije upoznao ni jednog od 24 igrača u svojoj momčadi prije utorka, priznao je da je zapanjen načinom na koji su se natjecali.

''Imali smo 24 heroja koji su pozvani prije otprilike 48 sati. Oni igraju u puno nižim ligama u odnosu na reprezentativce Slovačke, koji imaju igrače svjetske klase'', rekao je na konferenciji za novinare.

''Ponosan sam i šokiran. Ovi igrači koji su bili na terenu, ali i oni koji nisu ušli u igru, zajedništvo i ono što su radili je apsolutno nevjerojatno i nikada neću zaboraviti ovaj poraz. Najbolji poraz u mojoj karijeri'', dodao je Jensen.

U međuvremenu, danski igrači predvođeni najvećom zvijezdom Christianom Eriksenom i dalje nude ruku pomirenja, ali da se ispoštuje stari ugovor.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider