Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SRBI GA NAZVALI PROBLEMATIČNIM

Odbio je svoju domovinu Srbiju zbog obećanja baki, a danas je debitirao na Euru za Mađarsku

Lijevi bočni branič Mađarske, Miloš Kerkez, rođen je u Srbiji od srpskih roditelja, no igranje za njihovu reprezentaciju nije mu bila opcija.

Miloš Kerkez (Foto: Profimedia)

20-godišnji Miloš Kerkez jedan je od najtalentiranijih igrača Premier lige. Ovaj lijevi bočni Bournemoutha prošlog je ljeta plaćen 17.8 milijuna eura AZ Alkmaaru i odmah se ustalio u prvom sastavu jednog od najugodnijih iznenađenja sezone.

Na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, jedan je od mladih igrača na koje najviše treba opratiti pažnju.

Luka Vušković Tottenham pronašao idući klub za Vuškovića: Pridružuje se još jednoj mladoj nadi Hrvatske divider

Ipak, najzanimljiviji podatak vezan uz ovog momka rođenog u srpskom Vrbasu je reprezentacija za koju nastupa. On je naime prošle godine sve u Srbiji šokirao kad je odabrao Mađarsku.

Kao klinac dao je obećanje baki Mađarici

Svoju odluku je objasnio time kako je to bilo obećanje baki s očeve strane, inače Mađarici, dodavši da je to bila odluka u kojoj ga je otpočetka podržavao i otac.

Ne bi to bilo ništa čudno da Kerkezu nitko osim bake nije Mađar, odnosno da njegov cijeli ostatak obitelji nije iz Srbije. Osim toga, iako je kao kadet bio član mađarskog Gyora, ne sporazumijeva se najbolje mađarskih jezikom, unatoč tome što ga je u to vrijeme učio.

Sin Ivana Perišića i Neymar VIDEO Hit koji je obilježio posljednji uspjeh Vatrenih: Mali Perišić oduševio svijet divider

Što se tiče Miloša, on je Srbiju zbog nogometa napustio već 2014. godine, kao 11-godišnjak, kad je otišao u Rapid Beč. Tamo se zadržao do 2019. godine, kad je prešao u Gyor, gdje se dokazao pa je početkom 2021. došao poziv iz AC Milana.

Odbio Srbiju, oni ga javno prozvali problematičnim klincem

Iako je bio jedan od glavnih igrača Milanove momčadi u Primaveri, Kerkez je smatrao kako je spreman za seniorski nogomet pa je 2022. godine otišao u Nizozemsku. Njegov stav očito je bio točan, jer se već kao 18-godišnjak ustalio u prvom sastavu AZ-a, nakon čega je u ljeto 2023. došao poziv Andonija Iraole iz Engleske.

Srpski mediji su ga nakon njegove odluke nazvali problematičnim, referirajući se na njegov odlazak iz Milana, ali i na neke ranije probleme kakve je Rapid imao s njim u adolescentskom dobu. Tada su izjavili da je Kerkez težak za disciplinirati, ali da i pored toga veliki radnik koji na treningu ostaje dulje od svih.

Za Mađarsku je debitirao u rujnu 2022. godine i do danas je već prikupio 16 nastupa, a sad je debitirao na velikom natjecanju.

Sve više vrijedi, uskoro će igrati u velikom klubu

Trenutno je procijenjen na 20 milijuna eura, a stručnjaci za transfere posljednjih ga tjedana vežu uz Chelsea, koji je u potrazi za igračem njegove pozicije, radi prečestih ozljeda Bena Chilwella. 

Ako odradi nastup na Euru u rasponu svog potencijala, mogla bi ta njegova cijena i porasti.

Matija Šarkić Šok! Golman crnogorske reprezentacije prije nekoliko dana sjajno branio protiv De Bruynea i društva, a sad ga pronašli mrtvog divider

Nažalost, u susretu protiv Švicarske nije se iskazao, ali Mađari imaju još dvije utakmice prilike izboriti drugi krug. U rujnu 2022. godine slavili su u Ligi nacija na gostovanju u Njemačkoj i to će im sigurno biti velika motivacija.

A naši susjedi neka ga i dalje zovi problematičnim, možda bi im bolje bilo da otkriju problematičnost zbog koje igrači poput Kerkeza ili Pavlovića biraju dres svojih drugih domovina.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider