Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako vam zvuči?

Pogledajte objašnjenje zašto Cristiano Ronaldo ove godine mora osvojiti Zlatnu loptu

Jorge Mendes, superagent i prijatelj Cristiana Ronalda dobro je nasmijao svojima argumentima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je objavljena lista kandidata za ovogodišnju nagradu Zlatna lopta, krenula je kampanja s raznih strana. U krugu 30 kandidata za Ballon d'Or našlo se i ime Luke Modrića, no jasno je kako kapetan Vatrenih nema šanse ponoviti uspjeh iz 2018. godine.

Kao najizgledniji kandidati ističu se Lionel Messi, Robert Lewandowski i Karim Benzema. Prvi je odveo Argentinu do prvog kontinentalnog naslova u Južnoj Americi nakon 30 godina, drugi već drugu sezonu igru u čudesnog formi i trebao je biti dobitnik prošle godine kada je otkazana dodjela.

Benzema pak igra u nevjerojatnoj formi, najboljoj u životu, osvojio je i Ligu nacija i iza njega stoji kampanja Real Madrida za koju svi znamo što znači. Tu je i Jorginho koji je osvojio Euro i Ligu prvaka s Chelseajem, no ne igra na poziciji koju će većina toliko vrednovati da mu daju Zlatnu loptu, bilo to nepravedno ili ne.

Mbappe je u kombinaciji, Kante, a ne smijemo zaboraviti ni Cristiana Ronalda koji nije imao uspješnu sezonu iza sebe, ali je zato napravio ludnicu povratkom u Manchester United. Jasno je kako Portugalac samo zbog toga nije u krugu najvećih kandidata za ovu nagradu, ali s time se ne slaže superagent Jorge Mendes.

Jasno, on čini krug najbližih Ronaldovih ljudi, ali su njegovi argumenti u intervjuu za France Football mnoge nasmijali. On tvrdi kako Ronaldo ove godine više nego ikad zaslužuje Zlatnu loptu.

''Zlatna lopta ima samo jedno ime, Cristiano Ronaldo'', kaže Mendes.

''Nikad je nije zaslužio više nego ove godine. Najbolji je strijelac Serie A i Eura. On i dalje drži rekord u Ligi prvaka i jedini je koji je sve osvojio u tri različite države.''

Podsjetimo, Juventus je prošle godine bio tek 4. u Serie A čime je prekinuo niz od devet uzastopnih naslova prvaka. No Mendes dijeli mišljenje onih koji misle da bi se godišnje nagrade morale valjda davati onima koji su najbolji tijekom godina.

''On je najbolji strijelac u povijesti nogometa, a to mora biti odlučujuće. On dokazuje da je konstantno najbolji igrač u povijesti nogometa'', objašnjava svoj stav o ovoj nagradi Portugalac.

Do dodjele je ostalo 44 dana…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider