Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZNAČAJNE PROMJENE U OSIJEKU

Novo portugalsko osječko pojačanje: Boto doveo prinovu iz Benfice i pokazao u kojem smjeru razmišlja

Alfredo Almeida novi je čovjek u stručnom stožeru Osijeka te će biti najbliži suradnik Josea Bota.

Jose Boto (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Drugo stručno pojačanja od dolaska Josea Bota na mjesto sportskog direktora NK Osijeka pristiglo je u klub.

Nakon Jamieja Freemana, koji je preuzeo posao oko skautske službe, Boto je sad svoj tim pojačao sunarodnjakom vrlo jakog CV-a.

Iskusni Portugalac stiže u školu nogometa

To je 40-godišnji Alfredo Almeida, koji dolazi izravno iz Benfice i to na poziciju asistenta sportskog direktora, no primarni posao će mu biti koordinacija škole nogometa.

Boto je kroz ovih nekoliko mjeseci imao dovoljno vremena da provjeri način rada škole, ali i da upozna veliki potencijal koji se u njoj nalazi pa da tako donese odluku o njenom dodatnom unaprjeđenju. 

Almeida je u Benfici bio zadužen za tehničku koordinaciju, a takav posao radio je i u Šahtaru, još jednom klubu koji ga povezuje s Botom.

Boto namjerava u potpunosti preuzeti kontrolu

Sad se sve jasnije kako Boto namjerava polako pojačavati svoj tim, s ciljem da u potpunosti preuzme sportsku politiku kluba, kao što je uostalom kod njegovog samog dovođenja bio plan.

Trenutno nije poznato kako će izgledali hijerarhija u školi nogometa čiji je voditelj Miroslav Žitnjak, bivši sjajni vratar koji je jedan dio karijere proveo u Portugalu te govori portugalski jezik, što je svakako vrlo dobra stvar za međusobnu komunikaciju.

Što će biti sa Zekićem?

Ono što navijače najviše zanima po pitanju Botovih poteza je njegov stav prema treneru Zekiću. Naime, među poznavateljima događanja u klubu se sve više priča o ljetnoj promjeni trenera, gdje bi Boto doveo nekoga s kim bi imao lakšu komunikaciju te s kim dijeli jednake nogometne afinitete.

Zekić je doveden prije nego Boto, a moguće da je lošija proljetna serija dovela do toga da je tijekom nje Portugalac krenuo raditi na rješenjima za iduću sezonu.

Ipak, Osijek u posljednjih mjesec i pol dana ima igru te rezultat pa su čak i dojučerašnji najveći Zekićevi oponenti trenutno vrlo skeptični prema njegovom možebitnom odlasku iz kluba.

Do kraja sezone preostala su još dva kola te će sigurno puno toga ovisiti o tome hoće li kroz njih biti izboren izlazak u europsko natjecanje. Osijek ovisi sam o sebi, no morat će savladati Rijeku na domaćem terenu te Varaždin u gostima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider