Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"On je moje ostvarenje"

Juventus je i službeno otpustio Pirla: Klupu preuzeo trener koji obožava Mandžukića

Unatoč plasmanu u Ligu prvaka, Juventus je otpustio Pirla i doveo poznato lice na klupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Juventusa u istom su danu ostali bez trenera i dobili novog, odnosno povratnika na klupu "Stare dame", jer je otpuštenog Andreu Pirla na klupi zamijenio Massimiliano Allegri, potvrdio je klub iz Torina.

Tako je nakon odlaska direktora Fabia Paraticija koji je poznat po tome što je potjerao Marija Mandžukića, torinski klub napustio i trener prve momčadi.

Pirlu nije pomoglo što je u završnici sezone osvojio Kup Italije te na sretan način izborio plasman u Ligu prvaka osvojivši četvrto mjesto zahvaljujući kiksu Napolija u zadnjem kolu.

gol expired Tko je novi trener Hajduka? Preferira napadački nogomet i rad s mladima, a klubu je donio ogromnu zaradu! divider

Talijanski mediji su još u četvrtak objavili da je s Pirlom raskinut ugovor nakon samo godinu dana koje je proveo na klupi bivšeg prvaka te da se Allegri nakon dvije godine izbivanja vraća u Juventus s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Osvojio pet uzastopnih naslova s Juventusom

Iako nisu objavili detalje ugovora, iz Juventusa su potvrdili povratak trenera koji je u svom prvom mandatu s Juventusom osvojio pet uzastopnih naslova prvaka Italije (2015. - 2019.), četiri uzastopne dvostruke domaće krune te dvaput odveo klub do finala Lige prvaka.

Osim toga, radi se o treneru koji je hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića proglasio jednim od svojih najvećih uspjeha u karijeri.

"Allegri dolazi na klupu koju jako dobro poznaje, u klub kojeg voli i koji njega voli, a od danas počinje novo zajedničko putovanje, prema novim ciljevima", stoji u Juventusovom službenom priopćenju.

Klub nije iznio financijske detalje ugovora, ali talijanski mediji su još u četvrtak objavili da bi Allegri trebao zarađivati oko devet milijuna eura godišnje.

Za kraj dodajmo kako je Allegri bio jedan od kandidata za klupu milanskog Intera, ali i madridskog Reala. No, predsjednik Reala Florentino Perez odlučio je pričekati neko vrijeme s odlukom o novo treneru, tako da je propao angažman Allegrija u kraljevskom klubu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider