Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loša ekonomska situacija

Antonio Conte odlazi iz Intera, presudile su dvije stvari: Već je poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru?

Talijanski trener odlazi s klupe Intera, a čini se kako je već poznata njegova nova destinacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Conte odlazi s klupe milanskog Intera, javlja ugledni talijanski list La Gazzeta dello Sport.

Iako je ove sezone osvojio naslov talijanskog prvaka, Conte se nije mogao pomiriti s velikim rezovima u momčadi Intera koji su nužni u svrhu opstanka kluba.

gol expired UEFA pokrenula postupak: U Španjolskoj tvrde da Real, Barcu i Juve izbacuju iz Lige prvaka divider

Klub želi ostati na visokoj razini, želi se boriti za trofeje, ali teška ekonomska situacija prouzrokovana globalnom pandemijom koronavirusa to više ne dopušta. Inter je tražio i dobio pozajmicu od gotovo 300 milijuna eura, ali taj novac već je iskorišten za vraćanje dugova i kratkoročne investicije.

Od početka je bilo jasno da se taj novac neće iskoristiti za osnaživanje momčadi, što je prije dvije godine bilo obećano Conteu.

Rasprodaja i štednja

Na subotnjem sastanku uprave i trenera nije bio nazočan predsjednik Steve Zhang, ali njegovi savjetnici svejedno su prenijeli poruku Conteu koja se svela na dvije kratke riječi: prodaja i štednja.

Zbog iznimno loše financijske situacije Inter je prisiljen krenuti u rasprodaju momčadi jer do početke sljedeće sezone mora zaraditi čak 100 milijuna eura. Osim toga, milanski klub prisiljen je smanjiti i ukupni iznos koji se odvaja za plaće igračima za 15 do 20 posto.

Naravno, to bi uvelike smanjilo ambicije milanske momčadi, a na to Conte ne želi pristati. Bilo bi to previše za njega nakon dvije godine teškog i mukotrpnog rada.

Bez ikakve dvojbe, Inter bi volio nastaviti suradnju s Conteom, ali u potpunosti shvaćaju i dijele njegovo razočarenje trenutačnom financijskom situacijom. Jednostavno više nisu u mogućnosti jamčiti provedbu projekta koji su mu prezentirali prije dvije godine.

Tri kandidata za klupu Intera

Sada se postavlja pitanje - tko će biti novi trener milanskog Intera? Spominju se tri poznata imena.

Prvo je Max Allegri, jedino ime koje bi vjerojatno ublažilo razočaranje navijača Intera zbog Conteova odlaska. 

Drugo, ali manje izgledno ime jest Maurizo Sarri, koji se ne čini pretjerano prikladnim trenerom za momčad koju je izgradio Conte. Radi se o sasvim različitim trenerima s potpuno različitim pogledom na nogomet.

Treće je ime Siniša Mihajlović, bivši igrač Intera i sadašnji trener Bologne. Iako ima još dvije godine ugovora sa sadašnjim klubom, sigurno ne bi ostao imun na poziv bivšeg kluba.

Dok čekamo novog trenera na klupi Intera, dodajmo kako svjetski mediji sve više pišu kako bi Conte mogao zasjesti na klupu madridskog Reala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider