Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Muke za Dambrauskasa

Novi neugodan udarac za Hajduk: Uoči početka HNL-a otpao i drugi igrač iz prvih 11!

Marco Fossati, važan kotačić u igri Hajduka, mora pauzirati nekoliko tjedana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tjednu u kojem počinje nova sezona HNL-a Hajduk je saznao da u prvih nekoliko tjedana neće moći računati na još jednog važnog prvotimca.

Nakon što se u Superkupu ozlijedio Nikola Kalinić, koji zbog ozljede nožnog prsta mora pauzirati tri tjedna, stigla je liječnička dijagnoza i za Marca Fossatija.

Iskusni talijanski veznjak na treningu uoči Superkupa ozlijedio je zadnju ložu i zbog predostrožnosti je preskočio sraz s Dinamom na Maksimiru. No, detaljnije pretrage su pokazale da je Fossatijeva ozljeda nešto ozbiljnije prirode te da i njemu slijedi stanka od otprilike 20-ak dana.

To znači da će Fossati sigurno propustiti utakmicu prvog kola u nedjelju kada Hajduk gostuje kod Istre 1961, a vjerojatno i gostovanje u Varaždinu koje je na rasporedu 30. srpnja. Kad su u pitanju europski nastupi, Hajduk prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige igra 4. kolovoza i Talijan bi mogao biti spreman za taj dvoboj.

Kalinić i Fossati otpali za Istru 1961 i Varaždin

Fossati je inače na proljeće bio jedan od najstandardnijih igrača u koncepciji Valdasa Dambrauskasa. Igrajući na poziciji povučenog veznjaka, 30-godišnji Talijan zabetonirao je svoje mjesto u početnom sastavu i da nije bilo ove ozljede, zacijelo bi bio starter i u Superkupu i u prvenstvenom susretu u Puli.

Sada će Dambrauskas morati pronaći novo rješenje. U konkurenciji za vezni red ostaju Filip Krovinović, Lukas Grgić, Josip Vuković, Jani Atanasov te 19-godišnji Ivan Ćubelić, a tu je i polivalentni Emir Sahiti koji osim na krilnoj poziciji može igrati i kao visoka osmica u sredini.

Gledajući kvantitetu, Hajduk ne bi trebao imati problema s izostankom Fossatija. Međutim, pitanje je u kojoj mjeri će izostanak talijanskog veznjaka utjecati na igru Majstora s mora. To je nešto s čime će se u ova četiri dana prije polaska za Pulu morati baviti trener Dambrauskas.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider