Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a bio bi suspendiran!

Ronaldo se opet izvukao: Ovo sudac može oprostiti samo njemu

Real Madrid se približio osvajanju naslova prvaka pobjedom protiv Seville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čak četiri komada dobila je Sevilla na Santiago Bernabeuu i sada Realu nedostaju tek četiri boda da osigura naslov prvaka u posljednje dvije utakmice. Pet godina čekaju navijači Reala naslov prvaka, tek drugi u čak devet sezona.

U srijedu Real gostuje kod Celte u zaostaloj utakmici i ukoliko pobijedi u posljednjem mu kolu kod Malage nedostaje tek bod da zadrži prednost ispred Barcelone. U Vigu će imati pomoć svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda koji se izvukao suspenzije zbog velikog propusta suca Undiana Mallenca.

U 32. minuti utakmice protiv Seville Ronaldo je u jednoj kontri gostiju grubo s leđa zaustavio braniča gostiju Clémenta Lengleta. Bio je to najmanje žuti karton iako mediji u Sevilli, ali i Barceloni, tvrde kako je to mogao biti i izravni crveni karton zbog udaranja u lice.

Sudac Mallenco je opravdano pustio prednost i u nastavku akcije gosti su pogodili vratnicu. No veliki sudački gaf bila je činjenica što Ronaldu nije naknadno dodijeljena opomena. Bio bi to peti akumulirani žuti karton za Portugalca koji bi zbog toga propustio važno gostovanje kod Celte.

Posebno su, naravno, bijesni katalonski mediji jer Barcelona još uvijek gaji šanse za obranu naslova. Mundo Deportivo piše kako je to tek nastavak sličnih nekažnjenih ispada zvijezde Reala koji očito ima poseban status kod sudaca.

Samo od prošle sezone nabrojali su mu šest napada na protivničke igrače koji nisu bili kažnjeni, a sjetimo se samo koliko je sličnih situacija bilo u sezonama prije posljednje dvije.

Protiv Seville se Real nije proslavio fair-playom, jer osim tog poteza Ronalda puno se priča o kontroverznom golu Nacha koji je pucao po golu iz slobodnog udarca dok su gostujući igrači pričali sa sucem.

No najvažnije za navijače madridskog kluba je to što Real ima veliku priliku osvojiti naslov u prvenstvu i Ligu prvaka, a na ovakva prozivanja će se samo nasmijati.


Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider