Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će opasan protivnik

Reprezentacija koju su mnogi iščekivali i koje nije bilo godinama opet među elitom

Nakon što se nisu kvalificirali na Euro 2016. i SP 2018., reprezentacija Nizozemske bit će jedan od favorita na EP 2020.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trostruke svjetske viceprvake i europske prvake iz 1988. ždrijeb je smjestio u skupinu C na Euru 2020. i sve tri utakmice igrat će u Amsterdamu.

U 1. kolu u skupini protivnik im je Ukrajina, a potom Austrija, dok će trećeg suparnika saznati tek nakon baraža u ožujku.

Nizozemski izbornik Ronald Koeman izjavio je da mu je drago što su izbjegli Portugal.

gol expired Reakcije izbornika iz ''skupine smrti'' su briljantne: ''Što reći, bit će festival nogometa'' divider

"Ne želim nikoga podcjenjivati, ali draže mi je da smo dobili Austriju. Svi znamo koliko je Portugal težak protivnik. Poznajem dosta austrijskih igrača i sigurno ćemo se dobro pripremiti za njih. Ukrajina je opasan protivnik, oni su u kvalifikacijama bili bolji od Portugala. Pod izborničkom palicom Andrija Ševčenka su znatno napredovali i ne smijemo ih podcijeniti", rekao je Koeman.

Ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko vjeruje u plasman u nokaut fazu natjecanja.

"Iskreno, nije mi drago što prvu utakmicu igramo protiv Nizozemske, ali na Euru nema laganih protivnika. Protiv Austrije će također biti teško, ali vjerujem da imamo dobre šanse da prođemo skupinu", izjavio je Ševčenko.

gol expired Hrvatska je veliki favorit čak i ako dobije Srbiju: Vatreni su dobro prošli, bolje biti drugi nego prvi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider