Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Hrvatska u srcu"

Poznati engleski novinar o Dinamu, derbiju s Hajdukom, atmosferi u Zagrebu i Splitu: "Velika ste nogometna nacija"

Jedan od najpoznatijih engleskih novinara koji prati Chelsea Nizaar Kinsella prokomentirao je Dinamove šanse u večerašnjoj utakmici Lige prvaka u Maksimiru…

Nizaar Kinsella (Foto: osobni album)

Na utakmicu Dinama i Chelseaja u Zagreb je stigao jedan od najpoznatijih engleskih novinara, koji u stopu prati londonske plavce i jedan je od najupućenijih u zbivanja u klubu sa Stamford Bridgea.

Riječ je o našem starom znancu Nizaaru Kinselli, za kojeg se slobodno može reći da je novinarska zvijezda. Samo na Facebooku ima milijun pratitelja, a gdje su još ostale društvene mreže.

Uz Chelsea, prati i englesku reprezentaciju, a ponekad i druge engleske klubove, ovisno o situaciji u redakciji. Radio je u nekoliko poznatih engleskih medija, a trenutačno je u Evening Standardu.

"Hrvatska je prelijepa"

„Sretan sam što sam u Zagrebu. Doista prelijep grad i fantastično vrijeme. Već sam bio na odmoru u Hrvatskoj. Imate čudesnu obalu, prelijepe gradove i sjajne ljude, prijateljski nastrojene. Svaki put sam se jako dobro proveo“, tvrdi Kinsella, koji dodaje da je posjetio Split, Hvar i Dubrovnik te da mu je poznat veliki rivalitet između Hajduka i Dinama.

gol expired Što može Čačićev Dinamo protiv Chelseaja? Bunker neće proći, Modri moraju ostati vjerni sebi divider

S Kinsellom smo puno pričali o hrvatskom nogometu tijekom naših viđanja na utakmicama diljem Europe. Opet smo se dotakli Dinama i Hajduka...

„Čuo sam puno o tom derbiju, jednom od najvatrenijih u Europi. Čitao sam neke knjige o tome, najviše nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, pročitao sam Balkan Football Richarda Millsa, koji je puno pisao o povijesnom aspektu i političkim okolnostima, dosta i o Maksimiru, a i proputovao sam Balkan. Mislim da sam bio u svakoj balkanskoj zemlji osim Albanije i Srbije. Hrvatsku posebno volim, ušla mi je u srce“, ističe i nastavlja:

"Znam da je u Maksimiru sjajna atmosfera"

„Gledao sam na televiziji neke isječke najvećeg hrvatskog derbija. Stvarno je vatrena atmosfera. Čujem da je protiv Villarreala u Splitu bilo ludo. Očekujem nešto slično i večeras. Znam da je u Maksimiru sjajna atmosfera. Sjećam se utakmica engleske reprezentacije u tom grotlu. Uh, baš je bilo gromko navijanje, to se moglo zamijetiti s televizije“, prisjeća se i šali u engleskom stilu:

„Znam da je stadion derutan, pravi old school. To mi je baš simpatično, dašak je dobrih starih vremena i ostavlja neizbrisiv dojam, ha, ha, ha… Na takvim stadionima je najbolja atmosfera. U Engleskoj se pak krećemo prema arenama američkog stila nakon razdoblja modernih, ali jednostavnih stadiona. Dobri su, ali im ponekad nedostaje karaktera. Morate pasti u drugu ili treću ligu u Engleskoj da biste pronašli stadion poput Makismira. Ne vrijeđam, to mi nije ni u primisli, jer neke od tih arena imaju najbolju atmosferu i iskustvo na danima utakmica."

Nizaar Kinsella Nizaar Kinsella (Foto: osobni album)

Izrazito cijeni hrvatski nogomet. Kaže da su utakmice Vatrenih s Engleskom već postali klasici europskog i svjetskog nogometa.

"Velika ste nogometna nacija"

„Iako sam već bio u Hrvatskoj, nikad nisam bio na utakmici. To će biti moja prva utakmica u ovoj velikoj nogometnoj naciji, pa joj se jako veselim.“

gol expired "Rudeš i Dinamo su mi puno pomogli dok sam 'igrao' u čuvenom FC Without clubu" divider

Kinsella nam je prokomentirao što očekuje večeras u Maksimiru.

„Chelsea će promijeniti dio svoje postave jer u klubu osjećaju da trebaju odmoriti igrače dok se kalendar Premierlige zahuktava usporedo s Ligom prvaka. Tuchelova momčad nije bila najbolja na početku sezone, a mislim da je to prepoznao i trener Dinama Ante Čačić.“

"Dinamova šansa su Chelseajeve rotacije"

Evo gdje vidi Dinamovu šansu:

„Rotacije bi mogle učiniti Chelsea još nepovezanijim i ponuditi malu priliku Dinamu za trijumf ovdje u Hrvatskoj. U našim medijima vodi se rasprava o tome treba li Kepa Arrizabalaga početi od prve minute umjesto Edouarda Mendyja, koji je u lošoj formi. Isto tako treba li Tuchel koristiti Pierrea Emericka Aubameyanga i kako će obrana izgledati bez Thiaga Silve, koji je dobio poštedu.“

Slaže se da je Chelsea iskusniji u Ligi prvaka, ali ni da Dinamo nije neiskusan u Europi.

"Za Chelsea bi poraz bio katastrofa"

„Chelsea je prošao skupinu Lige prvaka svaki put osim jednom u 18 nastupa. Kada nije prošao, osvojio je Europsku ligu. Naravno, u Chelseaju potpuno vjeruju da će pobijediti Dinamo. Navijači misle da će pobijediti u svakoj utakmici i imaju velika očekivanja. Pogotovo nakon što je oboren rekord u prijelaznom roku od 273 milijuna funti. Čačić je na moje pitanje o razlikama u proračunu rekao da bi razlika mogla biti 10 ili 12 puta. Mislim da bi mogla biti i veća. Za Dinamo bi pobjeda bila nevjerojatna, a za Chelsea čista katastrofa“, kazao je Kinsella.

Za kraj je izdiktirao predikciju postave engleskog kluba u Maksimiru:

Chelsea (3-4-3): Kepa; Azpilicueta, Fofana, Koulibaly; Loftus-Cheek, Jorginho, Kovačić, Chilwell; Mount, Aubameyang, Broja

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider