Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već pet asistencija

Vlašić eksplodirao pred 21. rođendan: Kakvo predstavljanje svijetu u Ligi prvaka

Nakon izgubljene godine u Engleskoj bivši igrač splitskog Hajduka sreću je pronašao u redovima ruskog velikana.

Nikola Vlašić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nikola Vlašić postao je 2017. igrač Evertona nakon što je slavni engleski klub ukrstio koplja s Hajdukom u pretkolu Europske lige.

No situacija se nije dobro razvila za talentiranog uskoro 21-godišnjaka – Everton je upao u krizu koja je kulminirala trenerskim smjenama, a Vlašić se uoči nove sezone našao na listi prekobrojnih u planovima novog trenera Marca Silve.

Vlašić je minutažu i priliku za dokazivanje potražio na posudbi u moskovskom CSKA-u i nije pogriješio. Brzo se prometnuo u ponajboljeg igrača moskovskog kluba, a kruna sjajnog starta u novom klubu bio je debi u Ligi prvaka protiv Viktorije Plzen.

U utakmici koja je završila s neriješenih 2:2 Vlašić je bio asistent i strijelac gola za izjednačenje u 95. minuti. Iako je praktički tek stigao u klub, trener Viktor Gončarenko povjerio mu je izvođenje kaznenog udaraca u sudačkoj nadoknadi, a Vlašić je priliku hladnokrvno iskoristio.

Napokon na svojoj omiljenoj poziciji

Vlašić u intervjuima često ističe kako je u CSKA-u napokon dobio priliku na poziciju na kojoj se najbolje osjeća. Mladi bjeloruski trener Gončarenko postavio ga je u srce veznog reda, što se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Dosad su Vlašića treneri gurali na krilo ili u napad, dok ga je Gončarenko premjestio dublje, na poziciju ''osmice''. Vlašić u novom klubu puno češće igra s loptom u nogama, a eksperiment se brzo pokazao uspješnim. Niksi je postao pravi stroj za asistencije, a posebno se istaknuo u nastupu za mladu hrvatsku reprezentaciju.

Hrvatska U-21 reprezentacija slavila je u Bjelorusiji s 4:0 u vrlo bitnoj utakmici kvalifikacija, a Vlašić je upisao čak tri asistencije. Prema statističkom portalu Whoscored, u dresu moskovskog CSKA-a skupio je još dvije, a prosječna ocjena u dosadašnjih pet utakmica mu je 7,9.

Naravno, kao sljedeći logičan korak nameće se poziv u A-reprezentaciju Vatrenih. Zlatko Dalić sigurno prati Vlašićev napredak, a nastavi li s ovakvim igrama, nema sumnje da će dobiti priliku u Vatrenima.

Gledaj utakmice na programima Planet sport, na Vip i B.net TV-u!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider