Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STRAŠNA SEZONA

Nijedan veznjak Serie A nije efikasniji od "Super Marija", no u Top 5 liga dvojica ipak jesu

Mario Pašalić postigao je 13 ligaških pogodaka ove sezone, najviše u cijeloj prvoj talijanskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportska statistika uistinu je svojevrsna nauka, a posvećivanje njoj može vas dovesti do raznih zaključaka ili saznanja. Posebno je zanimljiva kad u njoj možemo pronaći neke hrvatske sportaše.

Tako nam se ovog puta kao ukazao vrlo zanimljiv podatak vezan uz hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića, koji u Atalanti igra još jednu sjajnu sezonu. 27-godišnji Hajdukov izdanak u posebno je dobroj formi posljednjih tjedana pa je tako postigao pogodak u svakoj od posljednje četiri utakmice njegovog kluba.

Najbolji u Serie A, ali i u klubu

Ukupno je Mario na 13 pogodaka ove ligaške sezone, a posebno dobro izgleda podatak da je u 17 utakmica koje je započeo na poziciji ofenzivnog veznog upisao 11 pogodaka i četiri asistencije.

Sa spomenutih 13 pogodaka on je najbolji strijelac Serie A među veznjacima, ispred Antonina Baraka, češkog nogometaša iz Verone, koji je zabio 11. Mario je u svim natjecanjima postigao 14 pogodaka, čime cijeli prvo mjesto Atalantinih strijelaca Luisom Murielom, dok je drugi Kolumbijac, Duvan Zapata, postigao 13.

U Europi ispod sebe ostavio Mounta, Solera, Saku...

Iako po tom kriteriju nije prvi, još impresivnije izgleda Marijeva statistika kad se uspoređuju veznjaci iz pet najjačih liga. Tu se do jučer nalazio na drugom mjestu, no četiri komada Kevina De Bruynea dovelo je Belgijanca na 15 pogodaka, čime je preskočio Pašalica. Prvi ove sezone po tom kriteriju je fantastični Christopher Nkunku iz Leipziga, koji je u Bundesligi upisao 20 pogodaka i 14 asistencija.

Pašalić je tako iza sebe ostavio Dimitrija Payera, Carlosa Solera, Masona Mounta, Bukaya Saku i još neke nogometaša o kojima se puno više piše i govori. Samozatajan, a opako efikasan, to je najbolji opis Marija Pašalića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider