Cardiff je u subotu izgubio na domaćem terenu od Crystal Palacea (3:2) i matematički ispao iz Premierlige kolo prije kraja.

Takav scenarij bio je vrlo izvjestan i ne bi to bila posebno bitna vijest da im kartu za drugu ligu nije uručio baš Crystal Palace, koji već ima tradiciju izbacivanja klubova u Championship.

Ovo je već treća uzastopna sezona u kojoj je londonski klub nekoga poslao u drugu ligu. Sve je počelo 2017., kada su pobjedom 4:0 u niži rang natjecanja poslali Hull.

Niz su nastavili sljedeće sezone kada su pobjedom 2:1 osigurali ispadanje Stoke Cityja, a ove sezone ''prokletstvo Crystal Palacea'' uzelo je dvije žrtve.

Prije Cardiffa, još krajem ožujka njihov ''poljubac smrti'' bio je koban za Huddersfield, koji je nakon poraza 2:0 od Crystal Palacea postao prva momčad koja je ove sezone ispala iz Premierlige.

Osim Cardiffa i Huddersfielda, u drugu ligu ispao je i Fulham. U Premierligu sljedeće sezone sigurno ulaze Norwich i Sheffield United, dok će o trećem klubu odlučiti doigravanje koje su osigurali Leeds, WBA, Aston Villa i Derby.

Rezultati by SofaScore