Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaista čudno

Rudeš izgubio, ali za zelenim stolom upisali pobjedu! Dragovoljci grme: ''Nema viteštva u nogometu''

Hrvatski Dragovoljac i Rudeš odmjerili su snage u sedmom kolu Prve lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski Dragovoljac i Rudeš odmjerili su snage u sedmom kolu SuperSport Prve lige, domaćini su slavili 1:0 golom Ćavara u 82. minuti susreta i tri boda su ostala u Sigetu.

Christian Pulisic (desno) Pljušte kritike na račun američkog Hrvata koji je odbio Vatrene: "Njemu se ne može vjerovati" divider

No, ne zadugo, trener Dragovoljca Krešimir Sunara napravio je gotovo početničku grešku. Naime, Sunara je u 40. minuti susreta povukao iz igre mladog 19-godišnjeg Antu Mateja Jurića i uveo 21-godišnjeg Marina Belančića.

Tako su na terenu ostala samo dvojica igrača Dragovoljca mlađih od 21 godine, što prema HNS-ovim propisima nije dozvoljeno. Rudeš se žalio, a njihova žalba je urodila plodom, utakmica će biti registrirana 0:3 za goste s Rudeša.

"Povjerenik natjecanja Prve NL donio je povodom žalbe NK Rudeš, na temelju članka 84. Pravilnika o nogometnim natjecanjima i članka 34. i članka 52. Propozicija natjecanja SuperSport Prve NL dana 27.09.2022.

O D L U KU

1. Utakmica 7. kola SuperSport Prve NL odigrana dana 24.09.2022. u Zagrebu između NK Hrvatski dragovoljac i NK Rudeš registrira se rezultatom 3:0 (par forfait) u korist NK Rudeš.

2. NK Rudeš vratit će se iznos uplaćen kao pristojba na žalbu“, stoji u obrazloženju HNS-a.

Standings provided by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider